Osnovnoškolci u Livnu ostali bez grijanja

Roditelji djece koja pohađaju livanjsku Osnovnu školu “Fra Lovro Karaula” upozoravaju kako ta škola zbog kvara na peći nema grijanje, iako su se vanjske temperature već spustile ispod nule.

“Žalosno je da mi roditelji moramo u ovom trenutku, kada je školska godina u punom jeku, javno istupati i tražiti rješenje ovoga problema, jer želimo i tražimo osnovne uvjete za svoju djecu, umjesto da su isti osigurani do početka školske 2017./18. godine”, stoji u priopćenju za javnost koje su uputili roditelji.

U priopćenju se dalje navodi kako su, pored problema s grijanjem, uvjeti u školi koju pohađa više od 500 učenika ispod svake razine. Krov je prekriven azbestnim pločama, fasada opada, školska sportska dvorana je neadekvatna, a iz sanitarnoga čvora šire se nesnosni mirisi.

Roditelji su od mjerodavnih zatražili da se žurno nešto poduzme na poboljšanju uvjeta školovanja, a u međuvremenu uprava Osnovne škole “Fra Lovro Karaula” obavijestila je javnost da se pristupilo rješavanju problema grijanja te da je u tijeku montiranje rezervne peći koja bi trebala biti puštena u pogon do ponedjeljka.

Dok grijanje ne proradi, školski sati bit će skraćeni na 35 minuta.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.