Osnovna glazbena škola Posušje proslavila 20. rođenan

U utorak 10. svibnja 2016., na spomendan bl. Ivana Merza, u Posušju je proslavljena 20. obljetnica djelovanja Osnovne glazbene škole Posušje u kinodvorani svečanim koncertom što su ga priredili djelatnici ove Škole na čelu s ravnateljem prof. Ljubom Begićem.

Najprije je videometodom uz glazbenu pratnju predstavljena povijest osnutka i djelovanja Osnovne glazbene škole u Posušju od 10. svibnja 1995. do 10. svibnja 2016. Kao što je razvidno, osnovana je godinu dana nakon Domovinskoga rata ili bolje rečeno odmah po završetku toga rata. To je bio određeni zamah za poboljšanje sveukupnoga stanja u Posušju i okružju nakon ratnoga kaosa.

Do sada su učenici ove škole sa svojih pet stalnih djelatnika i četiri vanjska suradnika osvojili 34 nagrade i primili primjerene pohvale.

Na ovome svečanom koncertu nastupilo je više učenika, kako sadašnjih, tako i bivši pokazujući svoje znanje i umijeće u sviranju flaute, trube, klavira, saksofona i gitare. Svaku izvedbu popratio je veliki pljesak zadovoljne publike, a napose na kraju pjevanje Zbora ove škole. Predane su i nagrade sudionicima natjecanja u Livnu od 11. do 14. travnja 2016., čiji je domaćin bila Osnovna glazbena škola Franjo S. Vilhar. Od učenika 24 osnovne glazbene škole nagrade su dobili i ovi posuški učenici glazbe: Ana Širić, Anđela Širić, Frano Bašić i Andrej Bešlić.

Uprava Osnovne glazbene škole zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli od osnivanja škole pa do današnjega dana, prvenstveno djelatnicima škole koji su svoje znanje i ljubav prema glazbi prenijeli na mlade osobe, zatim roditeljima i učenicima, te predstavnicima vlasti, medijima koji su pratili njihove aktivnosti i Župnom uredu Posušje na podršci i potpori, kao i ostalim župama i njihovim svećenicima na duhovnoj podršci.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.