Osam zlatnih medalja za maslinova ulja iz Ljubuškoga

Ljubuška maslinova ulja osvojila su osam zlatnih medalja u kategoriji Ekstra djevičanskoga maslinova ulja na 6. Međunarodnoj manifestaciji “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji” održanoj u Vodicama 10. prosinca.

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede RH, u hotelu Olympia u Vodicama održana je tradicionalna manifestacija “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”, koju je šestu godinu zaredom organizirala Udruga dalmatinskih uljara.

U konkurenciji je bilo rekordnih 281 uzoraka ulja koja su za ovo natjecanje prijavili maslinari i uljari iz Dalmacije, Hrvatskoga primorja, Istre i BIH.

Edukacijski dio Manifestacije praćen je temama iz sektora maslinarstva i uljarstva. Ove godine je na Manifestaciji ocijenjeno 281 ulje, od kojih je 137 ulja bilo u zlatnoj ekstra djevičanskoj kvaliteti, 57 u srebrnoj, 31 ulje dobilo je brončanu medalju, a 12 ulja diplomu za ekstra djevičansku kvalitetu, 42 ulja dobila su diplomu za djevičansku kvalitetu te su 3 ulja bila u lampante kategoriji.

Važno je napomenuti da je svake godine sve veći broj proizvođača maslinova ulja iz Hercegovine prisutan na ovoj manifestaciji, a ulja iz Hercegovine prema kemijskim analizama i organoleptičkim svojstvima spadaju u sam vrh ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Na manifestaciji je dodijeljeno čak 130 zlatnih medalja za ekstra djevičansku kvalitetu ulja, a iz Ljubuškoga zlatne medalje su dobili Dragan Mikulić, Ivan Pavlović prof., Milenko Brbor, Ivan Pavlović, Davor Vasilj, Jozo Pavlović, Murić d.o.o., i Andrej Lučić, piše Radio Ljubuški.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.