Oružane snage BiH bogatije za 294 mlada vojnika

Oružane snage BiH su od danas bogatije za 294 mlada vojnika, među kojima je 27 djevojaka, koji su u petak u Centru za osnovnu obuku OSBiH u Pazariću svečano položili prisegu i potpisali svoj prvi profesionalni ugovor.

Potpisivanje ugovora i polaganje zakletve novim vojnicima čestitali su i nazočnima se obratili zamjenik ministra obrane za politiku i planove Sead Jusić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za operacije general bojnik Ivica Jerkić i komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Svečanosti su nazočili i drugi najviši visoki predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici NATO stožera Sarajevo i EUFOR-a, kao i obitelji, rodbina i prijatelji mladih vojnika.

Zamjenik ministra obrane Sead Jusić čestitao je svim mladim vojnicima uspješan završetak obuke, naglašavajući da će svima njima, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH pružiti sigurno zaposlenje, dobra materijalna prava i mogućnost napredovanja.

Danas se zaklinjete na vjernost našoj domovini Bosni i Hercegovini i budite ponosni na to. Vi ste nova snaga koja vodi naše Oružane snage u budućnost, ispunjavajući zakonom propisanu misiju i čineći naš obrambeni sustav jačim, boljim i efikasnijim, kazao je Jusić.

Naglasio je da u euroatlantskom procesu BiH mora izgraditi oružane snage koje ispunjavaju sve NATO standarde, te da se mora nastaviti s reformskim aktivnostima kako bi postali kredibilan partner u međunarodnoj zajednici.

To opredjeljenje i kredibilitet BiH je potvrdila kroz dosadašnje aktivnosti, što je priznao i NATO, dajući nam mogućnost aktivacije MAP-a, podvukao je Jusić.

Zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za operacije general bojnik Ivica Jerkić je istaknuo da su 294 nova vojnika OSBiH svojim mukotrpnim radom i zalaganjem zaslužili svaku pohvalu.

Naglasio je da ovom ceremonijom njihova obuka nije završena nego će se nastaviti u njihovim jedinicama u koje će biti raspoređene gdje ih čeka stručno-specijalistička obuka. Komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić je pored ostalog izrazio zadovoljstvo što su svi ciljevi i zadaci koji su postavljeni Planom obuke i ocjenjivanja u potpunosti realizirani.

Tijekom ceremonije pohvaljeni su i kandidati koji su postigli najbolje rezultate na obuci – Novica Đurić, Elmir Turić, Alen Martinović i Andrea Dakić.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.