Oružane snage BiH bogatije za 204 nova vojnika | Jabuka.tv

Oružane snage BiH bogatije za 204 nova vojnika

U Centru za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva, nakon uspješno završene osnovne vojničke obuke koja je trajala 12 tjedana, 204 kandidata, među kojima su 33 žene, položili su zakletvu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH.

Povodom toga upriličena je svečana manifestacija kojoj je pored obitelji kandidata prisustvovao veliki broj uzvanika, prenosi Klix.ba

Dobrodošlicu prisutnima poželio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan.

Ulaganje u mlade ljude jamstvo je razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH pa je stoga danas veliki dan za naše Oružane snage u pogledu obnavljanja kadrova. Centar za osnovnu obuku ima privilegiju izvoditi osnovne vojničke obuke i da prvi utjecati na kandidate, da im ugrađuje vojne vrijednosti pa je na nama velika odgovornost, rekao je Kaplan.

Kandidatima je poručio da su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja te da je njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji način na koji se može služiti svojoj domovini i svim njenim građanima. Poželio im je svako dobro i puno uspjeha u radu.

Prisutnima se obratio i zamjenik komandanta Komande za podrške OS BiH brigadir Rusmir Mrković koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci te zaželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Oružane snage BiH su pizzdin dim. Eto, da sutra samo jedan metak opali, Srbi bi otišli na jednu, Hrvati na drugu, muslimani na treću stranu. Dakle, ta bi se smiješna “vojska” raspala kao i svaka druga krepalina.

  • Nazalost mladim ljudima je ovo jedini nacin da imaju sigurnu placu pa koliko god ona bila a zna se da je mala.
    O tome kakve su OS,jasno je svakom da je to “kula od karata” sa losim kadrom

Komentiraj: