Orkanska bura u Splitu nosi sve pred sobom, ruši stabla i tende, izbio požar…

Snažna bura radi probleme diljem obale. Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica – Zaton Obrovački te Paški most. Samo za osobna vozila otvorena je DC8 Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Snažno puše i u Splitu. Kako nam javlja čitateljica, vjetar nosi i baca razne stvari po ulicama.

Zbog orkanske bure prekinut trajektni promet

Zbog jakog olujnog vjetra koji od srijede navečer puše na širem splitskom području u prekidu su trajektne, brodske i katamaranske linije, a na državnoj cesti Solin – Klis zabranjen je promet za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine), doznaje se u četvrtak u Jadroliniji i policiji.

Zbog olujne bure u prekidu su trajektne linije Sumartin – Makarska, Sućuraj – Drvenik, Drvenik Veli – Drvenik Mali – Trogir, brodska linija Komiža – Biševo i katamaranska linija Vis – Split, Split – Hvar – Vela Luka i Ubli – Split – Rogač – Split.

U Splitu bura puše sto kilometara na sat pa su hitne intervencijske službe imale posla od ranog jutra. Vatrogasci uklanjaju pala stabla, tende, rolete i reklame koje su se slomile uslijed jakih udara vjetra. Splitska Javna vatrogasna postrojba rano jutros je gasila požar na Karepovcu gdje su gorjela odložena drva.

Duž Jadranske magistrale (DC8) vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

Udari bure u osam sati dostizali su brzinu od 89 km/h. Zbog jakog vjetra osjet temperature je iznosio nevjerojatnih -16.4°C.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.