Organizirana skupina pljačkama po HNŽ-u i Sarajevu otuđila oko 500.000 KM

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv 11 osoba koja ih tereti za više od 120 razbojničkih i teških krađa kojima su od pravnih subjekata otuđili oko pola milijuna KM.

Optužnica je podignuta protiv Jasmina Hasića, Sabrije Avdagića, Amara Bašića, Kenana Brbovića, Harisa Zuke, Alema Loje, Anela Botića, Jasmina Beše, Fahre Kahrimana, Samira Dževlana i Josipa Živke.

Prema optužnici, oni su počinili kaznena djela ‘Organizirani kriminal’ u vezi s kaznenim djelima ‘Teška krađa’, ‘Razbojnička krađa’, ‘Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija’, ‘Neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje’, ‘Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje’ i ‘Izazivanje opće opasnosti’.

Članovima ove organizirane grupe stavlja se na teret da su od rujna 2013. do lipnja 2016. godine na području Županije Sarajevo i Hercegovačko-neretvanske županije počinili 128 kaznenih djela, od toga više od 120 krađa u prodajnim objektima ‘Konzuma’, ‘Amko komerca’, benzinskih crpki, kioska i drugih, iz kojih su otuđivali cigarete i sefove s novcem.

Korištenjem motorola, oni su prisluškivali policiju na terenu kako bi znali kretanje policajaca u vrijeme izvršenja kaznenih djela. Tijekom krađe, protupožarnim aparatima uništavali su tragove kako ne bi bili otkriveni.

Koristili su i ukradene automobile, koje su nakon izvršenja kaznenih djela palili. Istodobno, u nekoliko navrata koristili su i policijske blinkere na automobilima kako bi izbjegli zaustavljanje.

Tijekom istrage utvrđeno je da je ova organizirana grupa u tri navrata došla u sukob s policijom i pripadnicima osiguranja, prilikom čega su koristili i oružje.

Tužitelji su predložili Županijskom sudu i produženje pritvora Sabriji Avdagiću, Alemu Loji, Anelu Botiću, Jasminu Beši i Samiru Dževlanu. Od ostale šestorice, četvorica su na izdržavanju kazne zatvora, jedan u pritvoru u drugom predmetu i jedan se brani sa slobode, navodi Klix.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.