Organizatori Eurosonga odbacili bjelorusku pjesmu i prijete izbacivanjem – Jabuka.tv

Organizatori Eurosonga odbacili bjelorusku pjesmu i prijete izbacivanjem

Unija europskih radiotelevizija (EBU) odbacila je bjelorusku pjesmu za Eurosong i najavila da će diskvalificirati Bjelorusiju ako je ne izmijeni ili ne predloži novu.

Pjesma benda koji je ranije objavljivao pjesme u kojima vrijeđa prosvjede protiv predsjednika Aleksandera Lukašenka, izazvala je bijes oporbenih političara i pozive nekih članova Europskog parlamenta da se Bjelorusiju izbaci iz popularnog natjecanja.

Zaključili smo da pjesma dovodi u pitanje nepolitički karakter Eurosonga, priopćio je EBU. Povrh toga, reakcije koje je izazvala prijete reputaciji Eurosonga.

Pjesma skupine Galasy ZMesta Ya Nauchu Tebya sadrži riječi poput naučit ću vas redu i na službenom YouTube kanalu natjecanja dobila je 5.800 ‘lajkova’ i 40.000 ‘dislajkova’ od više od pola milijuna pregleda.

Bude li pjesma izvedena, kritičari kažu da bi legitimirala nasilni obračun Lukašenka protiv masa koje su izašle na ulice nakon spornih predsjedničkih izbora u kolovozu prošle godine.

Hrvatska predstavnica po anketama glavni favorit za pobjedu na Eurosongu

Ovih 10 stvari o Eurosongu sigurno niste znali

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Šta ima u Bjelorusiji? Ima li pandemije, zatvaranja, bolesti, cijepljenja, zaraženih, uništenih poslova…Nema? a kako ako vlada užasna ” pandemija”. Tko laže koga ovdje?

  • Hrvateki plaču za pjesmuljkom maršalu “Računajte na nas” druga Đoleta i “celi Balkan” za njim plače. Ovo može proći jer “peva o ljubavi” i hvali genocidnog maršala i to je za EU prihvatljivo, dok ovo je neprihvatljivo i politički obojeno. Ovo je EU fraza i doza cinizma.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.