Orbanov “pravi odgovor”: Za brak zajam od 36.000 eura, otpis nakon rođenja 3. djeteta

Mađarski premijer Viktor Orban u tradicionalnom obraćanju naciji predstavio je nove mjere za demografsku obnovu.

Sve manje djece rađa se u Europi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže s istoka i tada će brojevi biti u redu, komentirao je Orban.

Ne trebaju nam brojevi

Ali, nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca, rekao je jedan od najistaknutijih kritičara masovnog dolaska bliskoistočnih i azijskih migranata u Europu te je najavio program u sedam točaka za mlade obitelji.

Nove mjere uključuju veći zajam za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupnju automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece.

Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam od 10 milijuna forinta (36.000 eura), rekao je Orban.

Trećina zajma bit će oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg.

Za Mađare to je pravi odgovor, a ne imigracija!, rekao je Orban, piše Reuters, a prenosi Hina.

Oporbu održavaju Soros i EU

Korak po korak, stalnim i napornim radom iskorijenit ćemo siromaštvo, rekao je premijer i napao mađarsku oporbu.

Oni su šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrati Europske unije, rekao je.

Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija, žele fabricirati supranacionalnu globalnu vladu, rekao je Orban koji redovito snažno kritizira organizaciju Otvoreno društvo američkog filantropa mađarskog podrijetla Sorosa.

Briselske demokrate nazvao je “utvrdom novog internacionalizma”, a imigracija je “njihov instrument internacionalizma”.

U zemljama u koje stižu migranti, pojavljuje se kršćansko-muslimanski svijet, a smanjuje se postotak kršćana. No mi, građani središnje Europe, imamo vlastitu budućnost, poručio je Orban.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Ovo sve više liči na socijalizam, i ide prema bankrotu države (kao i svaka socijalistička do sad) koji će upravo ta djeca morati otplaćivati.

  3
  4
  • Znam da će kod nas ovaj komentar biti negativan jer su svi navikli da “država daje”, ne razmišljajući odakle dolazi taj novac koji država daje. Uzmite svoju platnu listu pa ćete vidjeti tko stvarno daje i kolika vam je stvarno plaća. Razmislite kad bi dobili cijeli brutto iznos plaće pa morali vi osobno plaćati te odbitke, bi li tako lako to platili.

   Država ne daje, država samo uzima od građana. Jedine prave mjere za razvoj i nataliteta i industrije su smanjivanje poreza, trošenja javnog novca i povećanje slobode građana da sami odlučuju šta će sa svojim novcem.

   Lako je političarima mlatiti tuđim novcem i govoriti “mi dajemo”… NE, vi ne dajete, mi (običan narod) dajemo.

   Shvatite da besplatno ne postoji, sve plaćaju građani.

  • Grijesis. Bez jake socijalne drzave je vec u startu drzava osudjena na propast. Socijalizam kao takav je skoro nemoguce da bude odrziv, ali elementi socijalizma u obliku jake socijalne drzave kao temelj te iste drzave je apsolutna nuznost, svaka jaka drzava u svijetu ima razvijen socijalni sustav.

   • Nikome se ne smije davati ono što je nezasluženo. Svaka sposobna osoba mora zaraditi svoje. Socijalno osjetljiv treba biti samo prema osobama koje nisu u mogućnosti da se brinu sami za sebe (djeca, starci i osobe sa invaliditetom)

 • Pare ne prave dicu. Daje i njemacka puno vise pa eto njemice imaju ili jedno ili nijedno. Financije su samo vrh sante,to je puno dublji problem. Nase bake nisu imale nikakve uvjete, o porodiljnom da i ne govorimo. Nije bilo ni bolnica, u polju radjale. Pa su opet imale 5,6 i vise djece. Tko hoce imat djecu, naci ce nacin,radit ce vise,odricat ce. Ovo ce pomoc ali nece napravit nikakvu veliku prevagu u demografskom smislu.

  1
  2
 • Poklanjanje novca “besplatno” znači da će država negdje morati nabaviti taj novac, a država uvijek nabavlja novac od svojih građana.
  – Pošto je porez glavnidržavni prihod to će se najviše očitovati na povećanju poreza na dohodak (Mađarska već ima maksimalni PDV od 27% pa neće podizati PDV).
  – Zbog većeg poreza na dohodak će se ili smanjivati netto plaće ili će poslodavci biti prisiljeni davati veći brutto iznos da bi plaće ostale iste.
  – Da bi poslodavci stekli taj novac morat će podići cijene svojih proizvoda što na kraju donosi veće životne troškove na jednake plaće.

  Ekonomija je lanac koji političari ili ne shvaćaju ili iz osobnih interesa ne žele prihvatiti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.