Optužbe na račun NK Široki Brijeg su dio Ljubojevićeve ”prljave” igre

O navodnim incidentima nakon utakmice polufinala Kupa BiH NK Široki Brijeg – FK Borac koje je, dopredsjednik NS BiH i član Uprave FK Borac, Darko Ljubojević iznio u nekim medijima, javnosti se priopćenjem obratio Nogometni kluba Široki Brijeg te ga prenosimo u cijelosti:

”Na kojoj je utakmici bio Darko Ljubojević, dopredsjednik NS BiH i član Uprave Borca, jednostavno se morate zapitati nakon svega što je spomenuti gospodin iznio u tiskanim medijima, za novinske agencije i na internetskim portalima po povratku iz Širokog Brijega. Ljubojević tako govori o „linču u Širokom“, „odvratnoj atmosferi na Pecari“, „onome što smo tamo doživjeli ispod je svih kriterija ljudske civilizacije“, „Širokom Brijegu koji je kasaba za Banjaluku“, verbalnim i fizičkim napadima, itd. A da se, navodno, u Širokom „nije moglo igrati“ požalio se, eto, i trener Borca Vlado Jagodić.

Ne želeći uopće ulaziti u dublju polemiku s ovakvim načinom komunikacije i izrečenim ortodoksnim lažima na račun našega kluba i grada želimo samo istaknuti da odavno ovako nitko nije uvrijedio Grad Široki Brijeg i NK Široki Brijeg, koji su uvijek bili primjer gostoljubivosti i ponašanja u Premier ligi BiH, uz idealne uvjete za igru na Pecari. Ako je utakmica Široki Brijeg – Borac i bila „tvrđa“ u odnosu na neke druge utakmice na Pecari, to nikako ne znači i da je izišla izvan sportskih okvira u mjeri u kojoj podmeću Ljubojević i Jagodić, a niti su samo nogometaši Širokog Brijega dobivali žute kartone. Uostalom, jedini crveni karton dobio je nogometaš Borca! Postoji televizijska snimka koja može sve potvrditi, odnosno demantirati „fantazije“ Ljubojevića, a potom i Jagodića.

Glasnu potporu navijača Širokog Brijega Ljubojević je doživio kao „odvratno navijanje“!? Navijači su zdušno bodrili našu momčad, i to bez najmanjeg incidenta spram gostiju.

Što se, pak, tiče onoga što se događalo po završetku utakmice, ako gospodin Ljubojević smatra da ima elemenata za disciplinsku prijavu NS BiH, onda neka radi po svome, a mi ćemo se, dakako, odazvati tijelima i iznijeti svoje viđenje situacije. Optužbe izrečene na račun gospode Zelenike i Solde su, između ostalog, dio Ljubojevićeve prljave „igre“ u pokušaju onemogućavanja predstavnika Širokog Brijega da normalno obavljaju svoj posao u tijelima Saveza. Za nas je, kao i u slučaju svega onoga što se događalo za vrijeme utakmice, ali i nakon nje, mjerodavno mišljenje objektivnih ljubitelja nogometa i, naravno, izvješće službenih osoba, u kojem, vjerujemo, nema ni govora o „linču“ i(li) „odvratnoj atmosferi na Pecari“ .

Želi li se ovakvim istupima zapravo skrenuti pozornost s problema koje imaju u Borcu, odgovor ćemo ostaviti Ljubojeviću i sličnima. Pecara i Široki Brijeg uvijek su bili i bit će mjesto na kojem se može igrati nogomet, uz jednake uvjete za domaćina i gosta, a svi oni koji nemaju nekakvih skrivenih namjera uvijek će biti dočekani i ispraćeni sportski i dostojanstveno. Od takvog stava i ponašanja nećemo odustati makar se Ljubojević toliko uzoholio i pozvao (i) na nekakve „svijetle tradicije“ te bahato zaprijetio kako će „Borac preživjeti i ovo, a mi ćemo se sresti još negdje, a tada nećemo imati milosti, ni sportske, ni ljudske“. Ako je i od dopredsjednika NS BiH i člana Uprave Borca, zbilja je grozno, neprobavljivo, nesportski i neljudski!”

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ljubojevicu ti si jedno obicno govno, Jagodicu ti takodjer, vidim nisu osudili udaranje momka sto skuplja lopte od strane njihovog igraca

  • Oglašavanje FK Borac odnosno neka vrsta pravdanja zbog neuspjeha i Širokom Brijegu nije nikakvo iznenađenje za one koji prate BH nogomet,jer vidimo da se u posljednje vrijeme većina klubova oglašava zbog raznoraznih nepravdi.Meni samo nije jasno zašto se ne oglašava uprava Širokog,zbog čega šuti.U proljetnom dijelu prvenstva računajući i kup za Široki nije svirano 7 penala,a uprava šuti,da ne govorimo o dočeku huligana na Koševu jer je tu izražavana i vjerska i nacionalna mržnja,a da bližu i daljnu rodbinu i pominjemo i opet šutnja…….zašto……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.