Opsenica: Nije mi jasno zašto odluka o početku pregovora nije donesena ranije – Jabuka.tv

Opsenica: Nije mi jasno zašto odluka o početku pregovora nije donesena ranije

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica zahvalio je premijeru HNŽ-a što se problematika pregovora sa sindikatima konačno našla na dnevnom redu sjednice županijske Vlade te izrazio žaljenje što zbog obveza u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH nije mogao sudjelovati na sjednici.

Zahvaljujem predsjedniku Vlade što se konačno problematika pregovora sa sindikatima našla na dnevnom redu i što je Vlada, kao što sam u više navrata tražio, konačno donijela Rješenje o imenovanju pregovaračkog tima i Odluku o određivanju datuma početka pregovora.

Moram, ipak, priznati da mi još uvijek nije jasno zašto se Rješenje o imenovanju pregovaračkog tima i Odluka o određivanju datuma početka pregovora nisu donijeli ranije jer, podsjetit ću, te sam akte uputio Vladi 16. studenoga ove godine, ali neka bude po onoj dobro poznatoj – bolje ikad nego nikad, kazao je Opsenica u pisanoj izjavi.

Istaknuo je i kako bi volio da je Vlada HNŽ-a na čelo pregovaračkog tima imanovala županijskog premijera.

Volio bih, također, zbog ozbiljnosti teme da je Vlada na čelo pregovaračkog tima imenovala predsjednika Vlade, no kako on zna da će pregovori biti dosta naporni zasigurno je odlučio čuvati snagu za prigodno slikanje i rukovanje nakon što, nadam se, uspješno okončamo pregovore, poručio je Opsenica.

Zdravstveni radnici HNŽ-a traže hitnu smjenu ministra Opsenice zbog medijskog nastupa

Vlada HNŽ-a u srijedu je usvojila Rješenje o imenovanju pregovaračkog tima za pregovore s reprezentativnim sindikatom za djelatnost zdravstva, a pregovarački tim čine: Goran Opsenica, predsjednik, Adnan Faladžić, dopredsjednik te članovi: Marko Arapović, Rade Bošnjak, Iva Babić, Radica Božić, Edin Kapetanović, Božo Ćorić i Osman Ćatić.

Vlada je donijela i Odluku o postupku pokretanja pregovora za zaključenje granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ-a odredivši 11. prosinca za dan početka pregovora s reprezentativnim sindikatom – Nezavisnim sindikatom zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ujedno, Vlada je dala suglasnost na Protokol o pregovaranju i ovlastila resornog ministra Opsenicu da ga, uime Vlade, supotpiše.

Vlada HNŽ započinje pregovore sa zdravstvenim radnicima

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ministre, ne vrijeđajte nam inteligenciju! Meni nekako djeluje sve kao šupljak, odn.borba svim sredstvima da se štrajk odgodi do iza izbora u Mostaru.

  • Strajk ce se odrzati,nema te zemaljske sile koja ce ga osporit.10.12 na ulice!
    Cojek se prekonto,mislio supljaci mi,necemo.Doktori kad su izlazili na ulice svi su ih podrzali,jer naravno bez doktora se ne moze,a kad je rijec o nama onda smo uhljebi,sto nitko ne spomenu foteljase uhljebe koji su zaboravili kako je biti mali covjek i zivjeti sa mizerijom od 1-1.mislite bez nas se moze,pa kad mahali uputnicom ja imam naruceno nek vam dr pisu i rade sto treba sestra.
    Zahvaljivamo se doktorima koji nas podrzavaju u ostvarivanju nasih prava

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.