Opsada na Rabu: Napadač ubio liječnika, supruga se bacila kroz prozor

U mjestu Barbat na Rabu odvija se stravična situacija. Napadač je vatrenim oružjem ušao u stan susjeda i ubio ga te svoj bijes nastavio iskaljivati ispaljivanjem rafala. Supruga ubijenog također se u vrijeme napada nalazila u stanu, ali uspjela je pobjeći.

Povod napadu navodno su neriješeni imovinski odnosi, javljaju lokalni mediji. Ubijeni muškarac imao je stan na prvom katu, dok je ubojica imao stan u prizemlju kuće u kojoj se danas odvio zločin.

Napadač se nakon ubojstva zatvorio u stan, a na mjestu događaja je i specijalna policija koja s njim pregovara. On prijeti samoubojstvom.

”Supruga ubijenoga, ona je bila kontaktibilna, međutim trpila je jake bolove i cijelo vrijeme je molila da joj netko da morfij. Krizna situacija još uvijek nije završena, ubojica je i dalje u domu, kako doznajem prijeti da će se raznijeti bombom. Putevi koji iz sela vode prema kući su blokirani, postavljene su policijske trake i specijalci sad čuvaju prilaze. Susjedima je također naređeno da se sklone u kuće i zatvore vrata i prozore”, rekla je Ivana Mandić koja se nalazi u Barbatu.

Policija je tijelo ubijenoga muškarca iz dvorišta maknula nekoliko sati nakon ubojstva, jer je napadač pucao prema njima i jedva su s njim dogovorili da im dopusti prenijeti tijelo žrtve.

”Danas oko 9:35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba. Po dolasku policijskih službenika 48-godišnji počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo 51-godišnje žrtve izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom je. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku”, izvijestili su iz MUP-a.

U Barbatima svjedoče okrutnom događaju koji je potresao mjesto. ”Ubojstvo se dogodilo jutros. Ubojica je susjed ubijenom. Došao im je u stan, prvo pucao žrtvi u jednu pa u drugu nogu, pa ispalio rafal. Ubijeni je inače psihijatar u bolnici Kampor na Rabu. Spašavajući vlastiti život, supruga ubijenog je skočila kroz balkon. Policija je dala nalog svima u susjedstvu da zatvore prozore i ne izlaze iz kuća. Ubojica je zatvoren u kući. Specijalci su okružili kuću i onemogućili pristup tom dijelu Barbata”, ispričao je za Dnevnik.hr očevidac dodavši da je napadač razveden i da živi s majkom.

(Dnevnik.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.