Opreznija vožnja zbog poledice i jakih udara vjetra u Hercegovini – Jabuka.tv

Opreznija vožnja zbog poledice i jakih udara vjetra u Hercegovini

Niske temperature u subotu ujutro u Bosni i Hercegovini pogoduju formiranju poledice na kolniku, pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju.

Poseban oprez se savjetuje na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na cestama u Hercegovini, točnije južnim i jugozapadnim krajevima, upozorava se na jake udare vjetra. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pozornost na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolnik

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.

Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

U subotu od 12.00 sati pa do 3. siječnja 2017.godine do 24.00 sata, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih tvari na području Federacije BiH.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Izmjene u režimu prometa aktualne su na magistralnoj cesti M-6.1 prolaz kroz Mostar gdje se od križanja Šemovac do križanja kod Doma zdravlja prometuje izmijenjenim režimom prometa uz postavljenu signalizaciju, a sve to zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora.

 

Također, na magistralnoj cesti M-6 Čapljina – Studenci (križanje sa regionalnom cestom R-425 u naselju Trebižat), zbog radova na rekonstrukciji križanja, prometuje se jednom prometnom trakom naizmjenično.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.