Oporba Dodiku ironično čestitala otvaranje Pelješkog mosta

Mediji u BiH u utorak su opširno izvijestili o otvaranju Pelješkog mosta, no posebnih reagiranja i komentara nije bilo uz iznimku ironične čestitke koju su iz oporbe u Republici Srpskoj uputili članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Čestitam Miloradu Dodiku na otvaranju Pelješkog mosta. Vjerujem da je danas sretan, kao i njegovi nalogodavci iz Zagreba, napisala je dopredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić na svom Facebook profilu, javlja Hina.

Trivić će Dodiku na izborima u listopadu biti glavna konkurencija u utrci za poziciju predsjednika Republike Srpske a svojom je porukom aludirala na pisanje Jutarnjeg lista koji je objavio kako je Dodik s hrvatskom vladom napravio neku vrstu dogovora, odnosno trgovine, jer je vetom u Predsjednoštvu BiH spriječio pokretanje tužbe BiH protiv Hrvatske pred međunarodnim sudovima zbog gradnje Pelješkog mosta.

Prema tvrdnjama “Jutarnjeg” hrvatska je vlada zauzvrat pristala deblokirati izgradnju mosta preko Save koji spaja Hrvatsku i BiH kod Gradiške, a riječ je o projektu koji je godinama bio na čekanju, a u RS-u ga smatraju iznimno važnim zbog povezivanja s autocestom Zagreb-Lipovac.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović bili su spremni podržati podizanje tužbe zbog gradnje Pelješkog mosta istrajavajući na tvrdnji kako on priječi pristup BiH otvorenome moru i ograničava pristup brodovima u Neumski zaljev.

Mediji u BiH u utorak gotovo da i nisu spominjali taj spor koji je godinama opterećivao odnose s Hrvatskom, a otvaranje Pelješkog mosta uglavnom opisuju kao projekt koji ima veliki prometni i turistički značaj od kojega bi korist mogao imati i Neum, izvijestila je Hina.

Svečano otvoren Pelješki most

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Mlada osoba a tako bolesna. Je li bi ona bila sretnija da nema toga mosta. Koja glupača i bolesnica. Pa neka Srbija i BiH grade stotine mostova i stotine km autoputa zasto bi to nekom od hrvata smetalo. Koja guska luda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.