Oporavlja se žena koju je ugrizla riđovka, pa nagazila na poskoka

Ženi koju je prije nekoliko dana ugrizla riđovka u predjelu koljena, te je nakon toga nagazila na poskoka, oporavlja se u trebinjskoj bolnici.

Upravo je ovdje bila i televizija, htjeli su razgovarati s njom, ali žena ne želi uopće komunicirati s medijima pa ni ja ne smijem davati nikakve informacije, rekla nam je jedna od medicinskih sestara, ali ipak doznajemo kako je žena stabilno.

Zmija ju je ugrizla prije nekoliko dana. Do srijede je bila na intenzivnom odjelu, a kada su serumi počeli djelovati i ona se oporavila, u srijedu je prebačena s intenzivnog na kirurški odjel gdje se dobro oporavlja. Još je u bolnici. Ne znamo do kada će biti, ali je stabilno, kazali su za 24 sata u Trebinju.

Nju je riđovka ugrizla u predjelu koljena. To su odmah primijetili ljudi koji su bili sa njom, unijeli je u kamion i krenuli prema Trebinju te pozvali Hitnu.

I dok je žena izlazila iz kamiona kako bi prišla medicinskim djelatnicima, nagazila je na poskoka i počela vrištati. Medicinarima nije bilo jasno što se događa. Pomislili su da žena halucinira zbog djelovanja otrova. Međutim, poskok je ubrzo prošao između nogu liječnika i tek tada im je bilo jasno da ženu pukom srećom poskok nije ugrizao.

Ugrizi zmije su česti u Hercegovini, a brzom i kvalitetnom intervencijom liječnika uglavnom sve dobro završi. Rijetki su smrtni slučajevi kao prije četiri godine u selu Dubravice kod Neuma kada je nakon ugriza poskoka preminuo muškarac.

Doktor Saša Borjan iz Trebinja je objasnio kako je prilikom ugriza zmije otrovnice najvažnije ostati pribran i prestati sa hodanjem, te dva centimetra iznad mjesta ugriza zavezati komad odjeće ili nečega sličnog, kako bi se koliko-toliko ublažilo širenje otrova.

I ono najvažnije je odmah pozvati Hitnu pomoć, napominje doktor Borjan.

Nikako ne preporučujem isisavanje otrova, jer ga u tom slučaju prikupljaju plombe u zubima, te ne treba praviti rez jer se onda otrov brže širi. Važno je i stegnuti komad odjeće polako popuštati nakon pet minuta kako ne bi došlo do gangrene, kaže Borjan.

Nevjerojatno: Hercegovku ujela šarka, pa nagazila na poskoka

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.