Opet po Zlajinom: Komšić povukao sve ostavke

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je odbilo ostavku Željka Komšića koji je prihvatio odluku i ostaje na svim funkcijama u stranci. Ovom izjavom može se rezmirati današnja višesatna sjednica Predsjedništva SDP-a BiH u Sarajevu. Komšićevu ostavku Predsjedništvo nije prihvatilo, a on je prihvatio odluku Predsjedništva.

Tijekom sjednice iznešen i prijedlog da se Zlatko Lagumdžija povuče s mjesta predsjednika stranke te da Komšić bude v. d. predsjednika SDP-a, ali ni to Predsjedništvo nije prihvatilo.

Podsjetimo, Komšić je prekjučer poslijepodne pismeno podnio ostavku na mjesto u Predsjedništvu stranke i na mjesto potpredsjednika. Jučer je razgovarao sa Lagumdžijom, nakon čega nije bilo službenih izjava.

“Imao sam dug i iskren razgovor s Lagumdžijom jučer. Danas sam želio čuti što kažu moji prijatelji. Rekli su mi svašta, da sam neodgovoran, a Hakija Meholjić mi je rekao da bježim, što me povrijedilo. Rekao sam da ne bježim, već da ću ići do kraja i na sljedećem Kongresu SDP-a ići za predsjednika stranke, iako mi to nije bila ambicija”, kazo je Komšić na konferenciji za medije.

Na konferenciji za medije poslije višesatne sjednice, potvrđeno je da će se Komšić kandidirati za predsjednika SDP-a na sljedećem Kongresu stranke, a to je tek 2015. ili čak 2016. godine.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.