Općinski odbor ‘Devedesetke’ Široki Brijeg podržao svoje članove u napuštanju Županijskog odbora

Općinski odbor HDZ1990 Široki Brijeg, na 17. sjednici održanoj 17. siječnja 2014. godine, jednoglasno je donio slijedeće zaključke:

Općinski odbor HDZ 1990 Široki Brijeg daje bezrezervnu potporu članovima  županijskog odbora HDZ 1990 Županije Zapadnohercegovačke iz Širokog Brijega u postupcima i stavovima zauzetim na 8. sjednici Županijskog odbora HDZ 1990 Županije Zapadnohercegovačke održanoj 13. siječnja 2014. godine u Grudama, na kojoj je donesena Odluka o izlasku iz Vlade u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Članovi Županijskog odbora HDZ 1990 iz Širokog Brijega, nisu pristupili glasovanju smatrajući da bi se glasovanjem poništili zaključci s 2. sjednice Središnjeg odbora HDZ 1990, prema kojima HDZ 1990, unatoč raskidu koalicijskog sporazuma s HDZ BiH, nastavlja dalje samostalno boriti se za svoj program i ciljeve koji su jednoglasno usvojeni na Saboru stranke i to na svim razinama vlasti u BiH.

Ovakvim postupanjem Županijskog odbora HDZ 1990 prekršen je članak 23. Statuta Stranke kojim su propisane nadležnosti i zadaće županijske organizacije, koja nema ovlast donositi odluke ovakve vrste.

Općinski odbor HDZ1990 Široki Brijeg, poziva najviša stranačka tijela, tj. Predsjedništvo i Središnji odbor, da u skladu sa Statutom zauzmu stav o koalicijskim odnosima između HDZ 1990 i HDZ BiH u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Općinski odbor HDZ1990 Široki Brijeg zadužuje članove Županijskog odbora HDZ 1990 Županije Zapadnohercegovačke iz Širokog Brijega da i dalje nastave svoje djelovanje sukladno Statutu HDZ 1990, stoji u priopćenju ‘Devedesetke’.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

  • pa nije li i hdzbih i slijanom i s sdpom u kaolciji???a o hspovoj legendarnoj koaliciji s sdpom ne treba ni govoriti ali puno je zanimljivija hdzova koalicija s lijanovićima u livnu

  • božo ljubi je najdosljedniji političar u hrvata i svaka mu čast.čuj ovog prvog komentara. pa momak ti nemaš pojma ni o životu ni politici. jesi ti možda hspovac kojem sve bošnjačke opcije odgovaraju.ljubić i ekipa su se mogli dobro uhljebiti da su ušli u koaliciju sa lijanom i hsp-om ali ljubić kaže ne. zbog toga ga zamrzio i veliki dio vlastitog članstva i zbog toga je tu gdje je. ali bi ja osobno prvi čovjeku pružio ruku da ga sretnem na ulici

  • Moj ero. ti nemaš pojma o životu a kamoli o politici i procjeni ljudi, vidi onog profesora, koji pojma nema a predaje u školi i uništava psihu učenika

  • ja znam da su rudo vidović i ekipica oko martina sada bili bijesni na božu što nije ušao u platformu da bi svoje damice uhljebili u hzhb,aluminiju i slično.i nakon toga je jasno bilo da će ljubić izgubiti na izborima jer mu se vlastiti ljudi radi toga počeli osvećivati. sagledaj moj mirage činjenice

  • 1990 je donijela ispravnu odluku kad nije ušla u platformu, ali isto tako su pogriješili što su ušli u koaliciju s hdz-om bih….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.