Općina Tomislavgrad kupuje kontejnere za stanovanje socijalno ugroženim obiteljima

Općina Tomislavgrad nabavlja četiri kontejnera za stanovanje socijalno ugroženim obiteljima s područja ove općine, a koji posjeduju EU certifikat.

Nabavka kontejnera za stanovanje je povezana s pričom s početka godine, a u kojoj se navodi kako tri generacije: baka, majka i dvije maloljetne djevojčice žive u trošnoj baraci, bez struje, bez sanitarnog čvora i s kartonima na prozorskim otvorima u centru Tomislavgrada.

Zbog uvjeta u kojima žive, skupina žena, čija djeca idu u školu s djevojčicama, polovinom prošle godine javno su apelirale na općinske vlasti i građane da se iznađe neko rješenje kako obitelj u takvim uvjetima ne bi više živjela.

Pošto je baraka bila u takvom stanju da nije bila više bile za renoviranje i daljnja ulaganja, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin je tražio način rješavanja problema ove obitelji, ali i ostalih ugroženih obitelji koji su u sličnim situacijama te se donijela alternativna odluka o nabavci kontejnera za stanovanje.

Tim povodom, povjerenstvo za provođenje postupaka javne nabave Općine Tomislavgrad otvorilo je u ponedjeljak jedinu pristiglu ponudu na natječaj za nabavu četiri kontejnera za stanovanje.

Pristigla je ponuda tvrtke Asia d.o.o. iz Kozarske Dubice s iznosom od 51.000 maraka i rokom isporuke od 20 dana.

Slijedi detaljna provjera priložene dokumentacije nakon koje će Povjerenstvo donijeti konačnu odluku.

Da Općina Tomislavgrad brine o najosjetljivijoj socijalnoj populaciji potvrđuju činjenice iz ranijih godina kada su uz pomoć Centra za socijalnu skrb i uz pomoć Humanitarne udruge Kap ljubavi, riješili problem još nekoliko teških socijalnih slučajeva tako što su im izgrađene stambene jedinice za stanovanje.

(Fena | Foto: Facebook)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.