Općina Posušje rješava pitanje vodoopskrbe za MZ Tribistovo i gradi fontanu u središtu grada

U utorak je održana 29. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Započela je vijećničkim pitanjima vezano uz mogućnost opskrbe vodom MZ Tribistovo iz istoimene akumulacije i dovršetak fontane u sklopu kružnog toka u središtu Posušja.

Načelnik Branko Bago rekao je da je MZ Tribistovo nepravedno zakinuta po pitanju rješavanja vodoopskrbe s obzirom da se u sklopu nje nalazi akumulacija, te da su sve nadležne službe i poduzeća dobile nalog da poduzmu konkretne korake kako bi se realizirao u sljedećoj godini. Vezano uz izgradnju fontane na Trgu Ivana Pavla II., naveo je kako je zbog specifične opreme bilo administrativnih poteškoća u postupku provedbe javne nabave koje su otklonjene, tako da početkom idućeg mjeseca kreće nastavak radova na uređenju fontane.

Potom su uslijedila izvješća o radu osnovnih i srednjih škola na području naše općine. Ravnatelji osnovnih škola su pored pisanog izvješća, u obraćanju vijećnicima temeljito iznijeli podatke o radu u protekloj godini.

Tako je ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića Zvonimir Širić iznio podatke o nizu zahvata na infrastrukturi koji će poboljšati izvođenje nastave. Preko ljeta je saniran sustav grijanja u jednom krilu središnje škole koje je do tada bilo u kvaru. Također započeta je rekonstrukcija područne škole u Čitluku, čime će se omogućiti da se nastava održava u jednoj smjeni.

U Tribistovu postoji akumulacijsko jezero pa je istaknuto kako je ova mjesna zajednica nepreavedno zakinuta po pitanju opskrbe pitkom vodom

Radi se i na realizaciji većih projekata koji su vezani uz izvođenje kabinetske nastave.

Marin Markota, ravnatelj OŠ A. B. Bušića Rakitno, također je govorio o ulaganjima sa svrhom boljeg funkcioniranja ove OŠ. Adaptirana je multimedijalna učionica opremljena suvremenim interaktivnim projektorom i računalom, napravljena oprema za izvođenje nastave iz glazbene kulture, montirane su zavjese za zaštitu od sunca u cijelom objektu u Poklečanima, uređen je prilaz školi te dio elektro instalacija.

Rekao je kako je iznimno zadovoljan suradnjom i ulaganjima u školsku infrastrukturu te je najavio je kako će se sličnom dinamikom nastaviti i u budućnosti.

V.d ravnateljica OŠ Vranić Martina Leko istaknula je opremanje informatičkog kabineta s 11 računala, izgradnju igrališta i prilaza u područnoj školi Broćanac, te otkup zemlje u blizini škole na Vraniću u svrhu izgradnje sportske dvorane. Također je rekla kako je OŠ Vranić ušla u program utopljavanja škola, što podrazumijeva postavljanje termofasade čime će škola ostvarivati značajne energetske uštede.

Na sjednici se raspravljalo i o izvješima o radu osnovnih škola u Posušju

Iz izlaganja ravnatelja škola na današnjoj sjednici, evidentna je kontinuirana suradnja s Općinom Posušje koja će se zasigurno nastaviti i ubuduće jer je briga o učenicima, kojih u Posušju ima preko 2.500, jedno od najvažnijih ciljeva lokalne javne uprave. Uz riječi zahvale Općini, izlagači na današnjoj sjednici su se također zahvalili i svima drugima koji su doprinijeli razvoju školstva, izvjestila je Općina Posušje preko svoje službene stranice.

Ostale točke Dnevnog reda su vijećnici usvojili prema njihovom kronološkom redu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.