Općina Posušje reagirala zbog učestalih požara

Načelnik općine Posušje Branko Bago održao je u ponedjeljak sastanak s načelnikom posuške Policijske uprave Ivicom Pavkovićem te zapovjednikom Vatrogasne postrojbe Posušje Mariom Čuturom na kojem se razgovaralo o učestalim požarima koji se u proteklom periodu javljaju na području te općine.

Konstatirano je da se uzroci ovih požara kriju u nesavjesnom i neodgovornom postupanju te je zaključeno kako će se u sljedećem periodu morati uložiti još intenzivniji napori na prevenciji i sprječavanju ovakvih događanja.

Na sastanku je zaključeno kako će koordinator Općine Posušje za mjesne zajednice Mario Jukić uspostaviti komunikaciju s predsjednicima mjesnih zajednica kako bi se na taj način osigurao sustav pravovremenog dojavljivanja te kako bi vatrogasci u najkraćem roku od izbijanja požara uspjeli izići na požarište.

Iz Općine Posušje još jednom su ukazali na predviđene kazne za izazivanje šumskoga požara, izrazivši nadu kako će stroge odredbe potaknuti građane da se ubuduće ponašaju mnogo odgovornije.

Inače, posljednji veliki požar na tom području izbio je prošlog vikenda na Oštrcu. Težak teren i jačina požara iscrpili su vatrogasce koji su maksimalnim naporima uspjeli spriječiti da ovaj požar eskalira u požar katastrofalnih razmjera, priopćeno je iz Općine Posušje.

(Fena | Foto: arhiv Jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.