HNŽ: Podneseni prvi zahtjevi za izdavanje elektronskih zdravstvenih iskaznica

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) započeo je u ponedjeljak sa zaprimanjem zahtjeva osiguranika za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice.

Direktor Zavoda Rade Bošnjak i njegovi suradnici prvi su osiguranici koji su podnijeli zahtjev.

Zahtjev za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice može podnijeti svaki osiguranik navedenog Zavoda, a može se podnijeti u područnim uredima u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Prozor/Rami, Stocu, Neumu, Ravnom, Čapljini i Čitluku.

Elektronsku zdravstvenu iskaznicu Zavod je u obvezi izraditi u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, a osiguranici će ih moći preuzeti u područnom uredu u kojemu su i podnijeli zahtjev.

Pogodnost posjedovanja elektronske zdravstvene iskaznice u odnosu na papirnatu, između ostalog, je i u tome što osiguranici dobivaju elektronske premije osiguranja (markice) i elektronsku ovjeru zdravstvene iskaznice koja zamjenjuje dosadašnji način ovjere gdje su osiguranici trebali doći u područni ured Zavoda kako bi ovjerili zdravstvenu iskaznicu i temeljem iste ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu na teret sredstava Zavoda.

Elektronska zdravstvena iskaznica u potpunosti mijenja dosadašnju papirnatu zdravstvenu iskaznicu i osiguranici će je moći nesmetano koristiti prilikom posjeta svom izabranom liječniku, prilikom korištenja bolničke zdravstvene u nekoj od ugovornih bolnica u HNŽ-u (OB Konjc, KB “Dr. Safet Mujić”, SKB Mostar), te u svim ljekarnama i ortopedskim kućama u županiji s kojima Zavod ima ugovorne odnose.

Osiguranici koji odluče nastaviti koristiti papirnate zdravstvene iskaznice i dalje su u obvezi fizički dolaziti u područne urede Zavoda radi ovjere iste, priopćio je ZZO HNŽ-a.

(Fena)1 komentar

  • Laaaazzzzz!Ja OSOBNO to pokusao u CAPLJINI,i znate sto?Gledali me kao da sam pao s Marsa!Kazu oni o tomu nemaju pojma!Informacije radi-nisam htio uraniti,mislio dok se malkice uhodaju,otisao u 13h i 45min,i rekose mi NEMAJU POJMA O TOMU!i produzili mi samo ovu za jos 2 mj.Zato vas kao portal molim da ubuduce NE PISETE GLUPOSI!PRVO PROVJERITE INF!JA STOJIM IZA OVOG STO NAPISAH!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.