Općina Posušje od OSBiH zatražila helikopter za gašenje požara na Čvrsnici

Općina Posušje zatražila je pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Čvrsnici. Požar koji je zahvatio Čvrsnicu tijekom nedjelje je stavljen pod kontrolu, ali se u večernjim satima ponovno aktivirao.

Požar je buknuo na lokaciji Ćužića kuk. Požar nije rezultat ljudske nepažnje s obzirom daje buknuo na lokaciji koja se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu.

Riječ je o lokaciji koja je udaljena dva sata od staze na Blidinju, a vatrogasci i planinari koji su se do požara stigli u nedjelju jutro s naprtnjačama vode, probijali su se čak tri sata, piše blidinje.net

U gašenju požara sudjelovali su i planinari iz Posušja, Žepča i Tomislavgrada koji su boravili na skupu planinara u Masnoj Luci, vatrogasci JVP-a Posušje, DVD-a Rakitno, te pripadnici HGSS-a Posušje i GSS-a Grude. Požar je još uvijek aktivan i na nepristupačnom terenu, te je zatražena pomoć Oružanih snaga BiH.

Prema izjavama planinara koji pomažu u gašenju požara, požar nije rezultat ljudske nepažnje s obzirom da gori na lokaciji koja se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu. Uzrok požaru je najvjerojatnije udar groma.

Požar se širi prema jugu u pravcu vikend naselja, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.