Oni su članovi najozloglašenije ulične bande na svijetu

U nekim dijelovima Sjeverne, Srednje i Južne Amerike poznata je i kao M18, Calle 18, Barrio 18, La18 ili Mara-18. Iako ne postoje točni podaci o broju pripadnika, smatra se kako ova banda okuplja više od pola milijuna osoba sklonih kriminalu i bezakonju, prenosi Dnevnik.hr. Prema FBI-u, u 120 gradova SAD-a postoji 65.000 aktivnih članova M18.

[youtube id=”2RTK_Cib_jk” width=”600″ height=”350″]

Članovi ove bande najaktivniji su u Kaliforniji i Meksiku. Uglavnom se bave proizvodnjom i dilanjem droge, trgovinom ljudima, pljačkom, iznudom, kidnapiranjem, naručenim ubojstvima, trgovinom oružjem i kockanjem.’Smatramo ih najnasilnijom uličnom bandom u Sjedinjenim Američkim Državama’, kaže George Rodriguez, umirovljeni specijalni agent u, koji je cijelu svoju policijsku karijeru posvetio 18. uličnoj bandi.

Oni su članovi najozloglašenije ulične bande na svijetu

Iako ne postoje točne informacije gdje je i kada nastala ova kriminalna banda, 18. ulica i Union Avenue u Los Angelesu smatraju se mjestom odakle je ova banda započela svoje djelovanje. Deseci tisuća članova do sada su uhićeni i smješteni u zatvore širom SAD-a, prenosi Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.