OnePlus rastura s prodajom u Europi

Kineski OnePlus može biti prilično zadovoljan prodajnim rezultatima u Europi u prvom tromjesečju ove godine. Naime, prodaju svojih telefona na europskim tržištima su u Q1 ove godine učetverostručili.

Za 388% bolju prodaju OnePlus telefona i 286% rast prihoda u Europi u prva tri mjeseca ove godine, tvrtka može zahvaliti prije svega prodaji OnePlus 9 serije.

65% prodanih OnePlus uređaja u tom periodu otpada na OnePlus 9 modele, a OnePlus 9 Pro prvog je dana prodaje na španjolskom i francuskom Amazonu bio najprodavaniji mobitel.

OnePlus Nord serija telefona povoljnije cijene, također je za tvrtku odigrala važnu ulogu, a prema Counterpointu, u Q4 2020 OnePlus Nord ponio je titulu najprodavanijeg mobitela u nekadašnjoj Nokia utvrdi – Finskoj.

U Danskoj je Nord bio najtraženiji 5G telefon u segmentu uređaja $250-$400, nadmašivši modele iz Xiaomia i Huaweia.

U svakom slučaju, U Europi je sad 3 milijuna OnePlus korisnika, od sveukupno 10 milijuna korisnika globalno. Najveću popularnost OnePlus bilježi u Sjevernoj Europi, a najviše su utržili u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Finskoj, piše smartphonehrvatska.

S 10 milijuna poklonika u svijetu OnePlus je još daleko od brojeva kojima barataju Samsung, Apple, Xiaomi Huawei i ekipa, no očito rade nešto dobro.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.