ONAuBiH organizirala humanitarnu izložbu u Širokom Brijegu

Omladinska novinska asocijacija (ONAuBiH) Lokalni tim Široki Brijeg u suradnji sa Dogana kulturnim centrom večeras je upriličila svečano otvaranje humanitarne izložbe fotografija snimljenih u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Sve fotografije koje su izložene na ovoj izložbi radovi su sa dvaju projekata organiziranih od strane ONAuBiH.

– Naime, fotografije su nastale tijekom projekata Promo 2009. i Promo 2010. Promo 2009. okupio je 45 sudionika, članova ONAuBiH, koji su kroz ovaj program obišli gradove Mostar, Banja Luku i Sarajevo u kojima su snimili svoje fotografije. Već sljedeće godine, ovaj program je podignut na višu razinu. Nakon obuke kod profesionalnih fotografa, 10 sudionika projekta Promo 2010. posjetilo je još neke gradove. Između ostalih Jajce, Međugorje, Višegrad, Srebrenicu, tj. one gradove koji imaju nekakav poseban duh, priču koja neprestano poziva na slušanje, kazao je između ostaloga Ivan Kraljević, glavni organizator i član ONAuBiH.

Prisutnima se prezentacijom obratila i Irena Mrnjavac, članica Upravnog odbora ONAuBiH koja je ukratko predstavila samu organizaciju i ciljeve iste.

– ONAuBiH želi pružiti mladima priliku da se pobliže upoznaju s medijima, nauče više o njima, te sami sudjeluju u stvaranju medijskog prostora. Kroz svoj rad želimo mladim novinarima pružiti što više treninga, seminara i edukacija koje će obogatiti njihovo novinarsko znanje, a želja nam je postati krovna organizacija za omladinske medije u Bosni i Hercegovini, navela je Irena Mrnjavac

– LT Široki Brijeg ONAuBiH je jedan od 25 lokalnih timova pod okriljem ove organizacije. Cilj nam je okupiti što više mladih koji žele učiti o kvalitetnom novinarstvu, sudjelovati u brojnim projektima i upoznavati se sa novim prijateljima, rekla je Josipa Bubalo, koordinatorica LT ONAuBiH Široki Brijeg.

Kako je izložba humanitarnog karaktera, sav prihod od prodanih ulaznica i dobrotvornih priloga bit će namijenjen za liječenje Tomislava Ljubića, sugrađanina koji boluje od tumora zdjelice i kuka. Fotografije su prodavane po jedinstvenoj cijeni od 10 KM. Izložba ostaje otvorena i u subotu, u razdoblju od 11 sati do 14 sati, te u večernjem terminu od 18 sati do 20 sati u Dogana kulturnom centru.

Fotogaleriju donosi Vam Jabuka.tv:

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.