Omogućena sredstva za djecu koja boluju od SMA, lijek stavljen na listu

Majka Ane Rite Puljić, djevojčice iz Stoca koja boluje od mišićne spiralne atrofije (SMA), a koju je do sada upoznala cijela Hercegovina, objavila je, usudili bi se reći, najljepšu vijest u posljednje vrijeme.

Naime, ona je krajem prosinca objavila apel u kojem je obavijestila javnost na probleme s kojima se susreće ne samo ona, nego roditelji još 16-ero djece koji se bore sa SMA.

Vlada Federacije BiH zadužila je Federalno ministarstvo zdravstva za uključivanje lijekova potrebnih za liječenje ove bolesti na Listu lijekova Fonda solidarnost FBiH.

Kako stoji u odluci, Zavod zdravstvenog osigurana i reosiguranja FBiH nabavku lijekova financirat će iz sredstava planiranih Proračunom Federacije BiH za 2024. godinu.

Napokon možemo odahnuti i vratiti se svojim obavezama i ponovno se u potpunosti posvetiti našim borcima. Od srca vam svima hvala! Na svim porukama podrške, na slikama, na molitvama…Bez vas ovo ne bi bilo ostvareno! U ime cijele naše obitelji i obitelji svih oboljelih se zahvaljujemo, napisala je Goluža Puljić.

Ani Riti Puljić i njenim prijateljima hitno je potrebna pomoć, ostaju bez lijeka koji život znači

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.