Oliver i Gibonni dobili šest Porina, a Detour ima najbolju pjesmu

Ova nagrada ima posebnu vrijednost, jer znam da je od srca. Oliver je najbolji vokal što je majka rodila u zadnjih 100 godina“, rekao je Gibonni kada je primio svoj prvog Porina večeri. Njegova i Oliverova pjesma ‘Sreća‘ proglašena je najboljom vokalnom suradnjom.

Dodjelu Porina, koju su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, započeo je nastupom Damira Kedže i Zsa Zse, a nakon njih na pozornicu je stigao Jacques Houdek koji je otpjevao ‘Jesen stiže, dunjo moja‘. Nina Badrić izvela je svoj hit ‘Dani i godine‘ koji je ove godine i nomiran za pjesmu godine.

Oliver i Gibonni s albumom ‘Familija’ imali su čak 12 nominacija, no osvojili su šest Porina

Oliver i Gibonni s albumom ‘Familija‘ imali su čak 12 nominacija, no osvojili su šest Porina. Osim što su ga dobili u jednoj od najatraktivnijih kategorija, onoj za Album godine, Oliver Dragojević kipić dobio za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe ‘Gdje to piše?’.

Također u predprijenosu je za skladbu “Gdje to piše?” Elvis Stanić dobio i nagradu za najbolju produkciju i aranžman, a Oliver i Gibonni ujedno imaju i najbolji album pop glazbe. Tako je album “Familija” s tri osvojene statue iz predprijenosa i tri u velikom finalu ukupno dobio šest Porina.

Iza splitskih glazbenika, prema broju dobivenih nagrada, slijedi Matija Dedić s tri Porina, koja su mu dodijeljena u predprijenosu, uoči završne dodjele. Porin je dobio za Najbolji koncertni album “Matija svira Arsena – Live in ZKM“, pjesma s tog albuma ‘Ni ti ni ja‘ dobila je za instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe za skladbu Fortune smiles.

Josipa Lisac osvojila je Porina, drugu godina zaredom, za najbolju žensku vokalnu izvedbu zbog pjesme ‘Moja magija‘, Najbolji novi izvođač je Antonela Doko.

Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe “Oči duše“, a Let 3 Porin su dobili za album rock glazbe “Angela Merkel ….”.

Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe “Oči duše”

Na finalnoj svečanosti Porina dodijeljeni su i oni za životna djela. Ovogodišnji dobitnici bili su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica.

Prije no što su ušli u Spaladium arenu i zauzeli mjesto, brojne domaće ‘face’ prošetale su crvenim tepihom. Dolazak zvijezda možete pogledati u videu:

Zvijezde pohrlile na Porin u Splitu

Posted by 24sata Video on Friday, 17 March 2017

(www.24sata.hr)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.