Olimpik najavio mogućnost istupanja iz Premijer lige BiH

FK Olimpik objavio je u utorak priopćenje u kojemu ističu da će razmisliti o nastavku natjecanja u Premijer ligi BiH.

Nezadovoljstvo sarajevskog kluba kuliminiralo je nakon posljednje utakmice protiv Radnika u nedjelju kada su poslije suđenja Dragana Petrovića na kratko i napustili teren iz prosvjeda prema tim sudačkim odlukama.

Priopćenje FK Olimpik prenosimo u cijelosti.

FK Olimpik koristi priliku da obavijesti javnost o potezima koje namjerava poduzeti u idućem razdoblju.

U ovogodišnjoj sezoni Premijer lige BiH više puta smo bili žrtve sudačkih grešaka, “potkusurivanja” računa drugih klubova na štetu naših rezultata, a kulminacija je bila u prethodnom kolu na utakmici u Bijeljini. Danima smo upozoravani da će upravo u utakmicama 31. i 32. kola, biti kulminacija cjelokupnog procesa, koji će u konačnici rezultirati našim izbacivanjem u niži rang.

Iako nismo htjeli vjerovati u to i spremali smo se za utakmicu kao i za svaku drugu ove sezone, sramna arbitraža suca Dragana Petrovića iz Banja Luke je potvrdila da su bili u pravu.

Najviše nas boli što nam je spomenuti sudac oduzeo osnovno pravo, a to je da se borimo za rezultat s kojim bismo bili bliže ostvarenju našeg cilja. Pored toga što nam je isključio dva nogometaša, nije dosudio evidentan kazneni udarac, žutim kartonima nam je supendirao još dva nogometaša, pa smo u sljedećem kolu na gostovanju u Krupi na Vrbasu, više nego desetkovani.

FK Olimpik je klub koji je prije par godina doživio potpuni sportski i financijski slom. Od tog trenutka, a govorimo razdoblju od januara 2017. godine, pa do danas aktualni Upravni odbor koji je tada ušao u klub je, pored ogromnih financijskih sredstava, uložio puno rada, truda i vremena, kako bi klub prije svega stabilizirao, a potom i digao na jednu višu razinu. Danas u klubu aktivno radi približno 100 ljudi, koji hrane svoje obitelji od svog rada, uložena su ogromna sredstva za izgradnju trening kampa u suradnji s FK Igman na Iliži, škola nogometa okuplja više od 400 dječaka raznih uzrasta, a plan je da se u idućem razdoblju taj broj dodatno poveća, s obzirom na uvjete koji će biti stvoreni završetkom infrastrukturalnih radova u trening centru.

Način rada i odnos koji smo stvorili u prethodnom razdoblju, za nas je bio jasan pokazatelj da smo na dobrom putu da stvorimo jednu zdravu sportsku sredinu u kojoj ćemo odgajati i razvijati talentirane dječake iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Nažalost, čini se da smo se prevarili. Zaključili smo da je naš jedini grijeh što smo vjerovali da možemo na zelenom terenu odlučivati o svojoj sudbini, a stvari se očigledno ne rješavaju samo na terenu, nego uveliko mimo njega. S tim u vezi, napravit ćemo još jednu analizu svega što se događalo u prethodnom razdoblju, ali i onoga što nam slijedi te na osnovu donesenih zaključaka donijeti konačnu odluku o našem statusu u posljednja dva kola Premijer lige BiH.

Jedna od opcija je i napuštanje Premijer lige, koje samo po sebi svakako je nepopularan potez, ali teško je u situaciji kakva je naša voditi računa o drugima, jer je evidentno da ni drugi, a prvenstveno mislimo na tijela NS BiH, nisu vodili računa o nama. Sjednica Upravnog odbora FK Olimpik zakazana je za četvrtak nakon čega ćemo javnost upoznati sa svim donesenim odlukama, stoji u priopćenju kojega potpisuje UO FK Olimpik.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.