Čondrić ugostio Čovića i Krišto: Razvoj gospodarstva i ekonomski rast dijelom će zaustaviti iseljavanje

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjedavajuća Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto boravili su u utorak u službenom posjetu Livnu.

Sastali su se s gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem u zgradi Gradske uprave.

Tom prigodom bilo je riječi o funkcioniranju Gradske uprave, suradnji s višim razinama vlasti, projektima koje realizira Grad Livno, te planiranim aktivnostima lokalne razine vlasti, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Livna.

Čondrić je svoje goste upoznao s implementacijom izbornih rezultata, aktualnim i kapitalnim projektima te političkom situacijom u Gradu.

Gradonačelnik je ocijenio kako će infrastrukturni projekti, kao i oni u energetskom sektoru biti među prioritetima.

Istaknuo je dovršetak izgradnje sekundarne vodovodne mreže na potezu Livno-Lusnić, te sekundarne vodovodne mreže u Mišima.

Uz to, goste je upoznao s projektima socijalnog aspekta te govorio o samom funkcioniranju Gradske uprave naglasivši trenutačno najaktualniji projekt, uspostavljanje novog katastra.

Razvoj gospodarstva, i ekonomski rast, dijelom će zaustaviti i iseljavanje, a nužne su konkretne mjere za podizanje malih i srednjih poduzeća, poticaji za poljoprivredu i stočarstvo, pomoć i poticaji za mlade, kao i dodatna ulaganja i razvoj privatnog sektora kroz bolju suradnju s domaćim gospodarstvenicima, ustvrdio je Čondrić.

Zahvalio je na dolasku i podršci za koju je kazao da je od iznimnog značaja, a u dijelu u kojem je govorio o planiranim aktivnostima Grada Livna po pitanju infrastrukturnih projekata istaknuo je gradnju nove zgrade dječjeg vrtića.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto podržali su planirane aktivnosti koje su čuli na sastanku na kojem je zaključeno da će dužnosnici viših razina uvijek biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć kad je ona potrebna.

Čović je na dar gradonačelniku uručio autorsku knjigu “Iznad crte” dok je gradonačelnik, govoreći o potpori Grada Livna malim poljoprivrednim proizvođačima kao i svima drugima koji se bave vlastitom proizvodnjom, predsjedniku i zamjenici predsjednika HDZ-a BiH uručio dar s livanjskim proizvodima.

Posjet Livnu Čovića i Krišto nastavljen je u prostorijama HDZ-a BiH te susretom s članovima Županijskog i Gradskog odbora te stranke, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.