Oldtimeri će prodefilirati zapadnom Hercegovinom

Posljednje nedjelje u svibnju u Županiji Zapadnohercegovačkoj organizirat će se tradicionalni susret oldtimera, ove godine osmi po redu.

Bit će to prilika da zaljubljenici u starodobna vozila pokažu svoje limene ljubimce stare i preko četrdeset godina. Nedvojbeno, dobra zabava je zajamčena, a to su potvrdili i organizatori, članovi Oldtimer kluba ”Ero“” koji su izvršili posljednje pripreme za ovaj susret.

Nedjeljko Mikulić, predsjednik kluba, predstavio je ovogodišnji program susreta koji će započeti u Posušju od 9.00 do 11.00 sati, gdje će se vršiti prijem sudionika, registracija te fotografiranje za zahvalnice.

”Nakon starta u Posušju, uslijedit će vožnja oldtimera do Širokog Brijega i Gruda te je na koncu planiran dolazak u Ljubuški. U 16.30 sati ćemo se uputiti do restorana ”Most” na Teskeri, gdje će biti priređen svečani ručak, uz ugodnu zabavu i druženje. Također, kao i proteklih godina, dodijelit ćemo priznanja, poklone i zahvalnice za sve sudionike susreta,” kazao je Mikulić.

Jure Zelić, tajnik kluba, dodao je i to kako se ove godine očekuje dolazak gostiju iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore…, a oni će, osim tradicionalnog susreta u nedjelju, dan ranije imati priliku posjetiti nekoliko mjesta u Hercegovini, kako bi se upoznali s prirodnim ljepotama koje pruža ovaj kraj.

”Jedan od ciljeva ovog susreta je i taj da se, osim prezentacije limenih ljubimaca, naši gosti upoznaju s radom i životom ovdašnjih stanovnika, da razmijene poneka iskustva, priče… I ono što uvijek volim naglasiti prilikom ovih susreta je to kako nas za naše limene ljubimce veže puno uspomena. Za većinu vlasnika to su vozila njihove mladosti, u njima su se događale prve ljubavi, u njima smo se vozili na vjenčanja, krštenja, a i danas imamo dosta upita za posudbu, odnosno iznajmljivanje vozila za ovakve prigode,” istaknuo je Zelić, koji je, zajedno s Mikulićem, začetnik ideje o osnivanju kluba ”Ero”.

Naime, u organizacijskom dijelu susreta oldtimera sudjeluju i Alen Kondža te Stanislav Lončar, koji su sa osobitim zadovoljstvom istaknuli to kako je suradnja kluba Ero s ostalim klubovima iz drugih županija na odličnoj razini.

Posebno su pak naglasili kako je njihov klub prepoznat i izvan granica BiH, što iz godine u godinu utječe na sve veći odaziv auto-nostalgičara iz raznih krajeva.

Ovom prigodom, pozvali su sve zaljubljenike u stara vozila da se priključe ovom susretu, jer, kako kažu, i najavljeno lijepo vrijeme će ići u prilog svima, što je dovoljan razlog da zainteresirani nedjelju iskoriste upravo za ovaj susret.

Inače, organizator ovog događanja, oldtimer klub ”Ero”, osnovan je 2009. godine, broji oko četrdeset aktivnih članova te je prvi i jedini takve vrste u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Klub je, naime, osnovan u cilju promicanja, razvoja, unaprjeđenja, skupljanja i očuvanja svih vrsta oldtimer vozila kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje te u cilju predstavljanja istih kao baštine tehničke kulture u Hercegovini.

Čine ga članovi od 25 do 80 godina starosti, a prema riječima sugovornika, najstariji automobil u klubu potječe iz 1954. godine.

(www.jabuka.tV)14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.