Oglasio se Trump: Nikad nisam radio za Rusiju, to je sramotno

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da “nikad nije radio za Rusiju”, nakon napisa objavljenih u New York Timesu da je savezna policija (FBI) u 2017. povela istragu kako bi utvrdila je li radio u korist Moskve.

Nikad nisam radio za Rusiju, rekao je 45. predsjednik Sjedinjenih Država u izjavi koju je dao u vrtu Bijele kuće prekrivenom snijegom.

Mislim da je takvo pitanje sramotno, dodao je uoči puta u New Orleans, u saveznoj državi Louisiani.

Po pisanju New York Timesa, istraga američke savezne policije ubrzo je objedinjena s istragom posebnog tužitelja Roberta Muellera o sumnji u tajni dogovor Moskve i izbornog stožera republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 2016.

Ljudi koji su počeli tu istragu (…) učinili su to, pretpostavljam, zato što sam dao otkaz (Jamesu) Comeyju (bivšem ravnatelju FBI-ja), što je bila sjajna stvar za našu zemlju, dodao je Trump.

Odgovarajući na pitanje o informacijama Washington Posta da je htio zatajiti pojedinosti svog razgovora s ruskim kolegom Vladimirom Putinom,američki predsjednik je rekao da to nije točno. Washington Post je prenio da je Trump nakon sastanka s Putinom na kojem su bili samo njihovi prevoditelji oduzeo bilješke svome prevoditelju.

O tome ne znam baš ništa, to su lažne vijesti (…) To je bio uspješan susret, rekao je, smjerajući, čini se, na summit s Putinom u Helsinkiju u srpnju 2018.

Trump koji odlučno niječe bilo kakav dosluh s Rusijom tijekom američke predsjedničke kampanje 2016., redovito kritizira Muellerovu istragu koju naziva “lovom na vještice“.

Ta istraga koja još nije završena, završila se podizanjem mnogih optužnica i osudama bivših predsjednikovih bliskih suradnika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.