Off road rally: Širokobriježani najbolji na Zelengori

Na dvodnevnom Zelengora off road rallyju natjecalo se 80 terenskih vozila sa 160 članova posada, a najviše umijeća u borbi s prirodnim preprekama pokazali su vozači Off road kluba “Grand Hercegovina” iz Širokog Brijega.

U atraktivnom krstarenju Zelengorom proteklog vikenda uživali su zaljubljenici u ovaj ekstremni vid automobilizma iz Splita, Mrkonjić Grada, Sarajeva, Posušja, Podgorice, Kotora, Šapca, Loznice i drugih gradova nekadašnje Jugoslavije, a uspješan organizator relija bio je “Foča off road tim”, navodi Srna.

Brdska trka s dva specijalna ispita, koja se vozila prvog dana, trajala je čitavih 12 sati, od 10.00 ujutro, a prema ocjeni sudionika bila je to najatraktivnija i najbolja staza u ovoj sezoni Off road prvenstva BiH.

Vožnja kroz šumu, zatim preko proplanaka, kroz blato, pa uz strm teren, zahtijevala je izvlačenje pomoću vitla sa sajlom, a nisu izostala ni prevrtanja na bok, tako da dosta vozila nije uspjelo svladati sve zadatke, koje su organizatori zacrtali.

Drugog dana, sudionici rallyja su na Tjentištu, na rijeci Sutjesci, morali proći izuzetno izazovan, zahtjevan i atraktivan poligon.

U klasi hard najbolji je bio Ivica Šarić iz Off road kluba “Grand Hercegovina”, dok je u nešto lakšoj klasi soft prvo mjesto osvojio Haris Gadžo iz AMK “Sarajevo off road”.

U generalnom plasmanu, “Grand Hercegovina” je najbolji klub, ispred AMK Sarajevo i “Pliva 4×4” iz Šipova i Mrkonjić Grada.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.