Oduzeto 60.000 KM vrijednosti duhana i cigareta

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje oduzeli su na području Zvornika veću količinu cigareta i duhana. Ovi proizvodi čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 60.000 KM trebali su biti prodani na “crnom tržištu” i nisu bili obilježeni trošarinskim markicama koje izdaje UNO.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnoga centra UNO-a u Tuzli, na osnovu višemjesečnoga operativnoga rada došli su do saznanja o više lokacija i putničkih vozila na području Zvornika na kojima se vrši skladištenje i daljnja ilegalna distribucija cigareta na području BiH.

Radi se o duhanskim prerađevinama koje su podrijetlom iz susjednih zemalja. U aktivnostima provedenim na terenu korištena su stečena iskustva i donirana oprema od strane Američke Vlade putem programa EXBS.

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 10.910 kutija raznih cigareta koje su obilježene stranim trošarinskim markicama, kao i 56,5 kilograma duhana. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 60.000 KM, a protiv četiri fizičke osobe koje se sumnjiče za nezakonitu prodaju trošarinskih proizvoda, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnoga postupka pred nadležnim sudom.

Posebno napominjemo da je u ovoj godini Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u regionalnom centru UNO-a u Tuzli, uključujući i ovu akciju, ukupno oduzela 2.074,5 kg rezanoga duhana, 685 kg duhana u listu, 16.553 kutije cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, 2 stroja za rezanje duhana, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.