Održavajte svjetlo: U Vitezu 109 prvopričesnika

Prva sveta pričest za 109 prvopričesnika u župnoj crkvi Svetoga Jurja u Vitezu obilježila je sveto misno slavlje koje je predvodio viteški župnik fra Velimir Bavrka.

Jako lijepo vas je vidjeti, izgledate mi kao anđeli. Sad ste došli do trenutka kada možete razumjeti da je, osim hrane za tijelo, potrebna i hrana za dušu. Danas ćete primiti prvu svetu pričest, danas ćete primiti Isusa, a on će vas nahraniti. Želim da uvijek ostanete ovako lijepi, vedri, nasmijani, da ljubite Boga. Dragi roditelji, održavajte ovo svjetlo, Crkva i duša su najvažniji, kazao je, između ostaloga, prvopričesnicima i njihovim roditeljima, viteški župnik fra Velimir Bavrka, piše Vitez.info.

Sakrament prve svete pričesti primilo je 109 prvopričesnika. Protekle godine je bilo 115 prvopričesnika, a godinu prije toga 122.

Dodajmo kako će krizma u župi Vitez biti u subotu, 12. svibnja.

Misa potvrde za naše krizmanike je u 11 sati. Sveta krizma je sakrament mladih cijele naše župe i zato pozivamo sve vjernike na misno slavlje koje će predvoditi biskup Pero Sudar. Želimo da dan krizme u župi bude dan iskrene duhovne radosti za svaku obitelj, navodi se iz Župe Vitez.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.