Održana Večer folklora na Danima Kočerina 2016.

U povodu svetih Petra i Pavla, zaštitnika župe Kočerin, a u sklopu tradicionalne manifestacije ”Dani Kočerina 2016.” u organizaciji HKUD-a ”Kočerin” održana je tradicionalna Večer folklora pod nazivom ”Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”.

Na samom početku programa nazočne je pozdravio voditelj HKUD-a ”Kočerin” Marinko Mikulić – Mako koji se zahvalio svima koji su pomogli da se organizira Večer folklora. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili i župni vikar fra Goran Ćorluka i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević.
Večer folklora otvorili su najmlađi članovi HKUD-a ”Kočerin” hercegovačkim plesovima, a potom su nastupili stariji članovi HKUD-a ”Kočerin”.

Na ovoj večeri folklora, koja se održava šestu godinu zaredom, osim domaćina HKUD-a ”Kočerin”, nastupila su hrvatska kulturno-umjetnička društva ”Naši korijeni” iz župe Kljake (RH), ”Biloševica“, Rasno-Dužice, „Tijara“ (RH), „Sveti Ante“ iz Dretelja, Folklorni ansambl Broda, Slavonski Brod (RH) te „Rakicke“ s gangom iz Rakitna i guslar Mate Anić.

U zabavnom dijelu programa nastupili su tamburaši iz Slavonskoga Broda i poznati etno glazbenik Zdenko Damjanović. Organizatori su priredili tombolu, a program je vodio novinar Radio postaje Široki Brijeg Marinko Karačić.

Program manifestacije “Dani Kočerina 2016.” nastavlja se u nedjelju na igralištu škole na Kočerinu, s početkom u 20 sati, utakmicama 38. Petrovdanskoga malonogometnoga turnira.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.