Održana večer folklora i kulturne baštine “Brijeg Široki slavno ti je ime” – Jabuka.tv

Održana večer folklora i kulturne baštine “Brijeg Široki slavno ti je ime”

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava održana je večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ”Brijeg Široki slavno ti je ime”.

Na manifestaciji je nastupilo 16 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Posušja, i Gruda, a na istoj se predstavilo izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu i tradicionalnim glazbalima.

Od društava su nastupili KUD “Ganga” Široki Brijeg, HKUD „Brda“ Izbično, HKUD „Crnašnica“ Knešpolje, HKUD „Blaćani“ Biograci, HKUD „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, HKUD „Crnač“, HKUD „Kočerin“, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, Posuški gangaši „Jure Tomić i ekipa“, Gangaši iz Gruda „Mile Sesar i ekipa“, Ljubuški gangaši „Željko Keža i ekipa“, Posuški gangaši „Žaer i ekipa“, Gangaši iz Dužica „Ćipa i ekipa“, Posuškig angaši „Jure Begić i ekipa“,Ledinački gangaši „Iko Alpeza i ekipa“, Rakitski gangaši „Jusić i ekipa“.

Na kraju službenog dijela programa podijeljene su zahvalnice sudionicima večeri folklora i svima koji su pomogli organizaciju ove večeri folklora za koju se vjeruje da će postati tradicionalna.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Tugaljivo i komorno. U isto vrijeme u Posušju se održava POSUŠJE LIVE, a za dva dana koncert Divljih jagoda. Zašto je Široki Brijeg tako grohnuo? Nestale su fešte iz 90-tih koje su trajale u nekom generiranom obliku sve do 2007. S veseljem se sijećam Daleke obale za Gospojinu, ali nažalost iz ove perspektive sve izgleda kao daleko sijećanje na vrijeme koje se više neće vratiti. Brijeg pun potencijala i vode, a žile suhe.

    • Stari svi se mi toga sićamo ali sad Široki vode opančari,nema više ulice nema više humora nema ništa pozitivno na ulicama,samo pare i turbo folk…Ovi najmlađi naraštaji samo piilje u elektroniku,ok i to svako vrime nosi svoje ali Široki nema više dušu sinoć u jedanest dvi cure side na mostu,pa zar to nije za raskrivit se!osamdesetih i
      devedesetih ko nije smio u kafić jer je balav ćulio je na mostu do tri!

  • A šta će ti Daleka Obala, Giboni, ili recimo M.Grdović , kad imaš Bajagu, Boru Drljaču, B.Čorbu , Karleušu ili Mlako Pivo…Kod onih koji vode tzv underground scenu u Širokom (naši kvazi kulturnjaci i glazbenici) upravo ti iscjeđeni oldtajmeri imaju prednost i pravo na prvenstvo poziva u Široki…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.