Održana prezentacija projekta “Formula Student”

FSRacing Team Sveučilišta u Mostaru organizirao je prezentaciju projekta “Formula Student” koji pruža studentima mogućnost da kroz praksu steknu nova znanja i vještine.

Formula Student je međunarodno natjecanje koje broji više od 600 timova diljem svijeta. Bazirano je na sveučilišnoj razini, tako da nisu samo dobrodošli studenti strojarstva, nego i studenti cijelog Sveučilišta, kazao je Filip Sabljić, student pete godine FSRE Sveučilišta u Mostaru.

Dodao je da se na kraju svake akademske godine održavaju natjecanja diljem Europe i da trenutno postoji 14 natjecanja na koje imaju mogućnosti otići, ali ovisno o financijskim sredstvima organiziraju sebe i odlaze na točno određena natjecanja koja im dopušta budžet.

Sam projekt je koncipiran na donacijama i sponzorstvima koje sami moramo prikupiti, znači svaki tim u svijetu mora prikupiti sponzorstva bilo u novcu, bilo u uslugama od svojih sponzora i na taj način graditi bolid, istaknuo je Filip.

Zahvaljujem studentima koji su pokazali interes za ovakve projekte. Mogu pokazati potencijalnim investitorima da mogu biti konkurentni na europskom i svjetskom tržištu, a naša formula je bila na europskom tržištu i to je rezultat njihovog rada. Natjecanja treba doživjeti i podržati, i pozivam vas da podržite i izradu treće formule te pozivam sve studente da se priključe te da sljedeći put budemo još bolji, naglasio je dekan Željko Stojkić.

FSRacing Team prvi je ovakav tim u Bosni i Hercegovini, a predstavlja edukacijsko okruženje koje potiče studente na praktično prikazivanje znanja. Kroz svoj rad žele povezati edukaciju mladih kadrova sa stvarnim potrebama tržišta rada. Ovaj tim uspješno je izradio dva bolida koje su predstavili na natjecanjima u Češkoj, Italiji i Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv | Renata Nosić & Franka Ipša)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.