Održana edukativno-rekreativna vožnja biciklima od Bogodola do parka Sajmište

U organizaciji Ureda Vlade ŽZH za europske integracije i Studija kineziologije – FPMOZ, SUM-a održana je edukativno-rekreativna vožnja biciklima od Bogodola do parka Sajmište u Širokom Brijegu.

Povod za održavanje ovog događaja je obilježavanje „MOVE Week-a“, godišnjeg europskog događaja koji se tradicionalno održava u svibnju i sastavni je dio NowWeMOVE kampanje od 2012 godine.

Po broju od 1,8 milijuna sudionika u 2015.godini, MOVE Week je postao najveći godišnji tjedan u Europi koji promiče dobrobiti redovitog bavljenja sportom i tjelesnom aktivnosti.

MOVE Week i NowWeMOVE kampanju globalno koordinira Međunarodno udruženje za sport i kulturu (ISCA) u suradnji s Europskom biciklističkom federacijom (ECF).

Studenti Studija kineziologije pod vodstvom nositelja katedre za Kineziološku rekreaciju prof. dr. sc. Franje Lovrića i u pratnji certificiranih biciklističkih vodiča upoznali su se sa osnovama MTB – brdskog biciklizma kao i pravilima vođenja grupnih biciklističkih tura.

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije je kroz projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“, financiranog od strane Europske unije, započeo je aktivnosti na razvoju biciklizma u Hercegovini 2019. godine.

Kroz ovaj projekt mapirano je ukupno 8 tematskih biciklističkih ruta u Županiji Zapadnohercegovačkoj i 4 lokalne mreže biciklističkih ruta na područjima općina i gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te se iste nalaze i online na www.hercegovinabike.ba.

Ovaj događaj je prvi u nizu budućih suradnji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije s FPMOZ-om i Sveučilištem u Mostaru iz područja sporta, rekreacije, edukacije, turizma i projekata s posebnim naglaskom na suradnju sa studentima i mladima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.