Održana druga sjednica OV Široki Brijeg

Pod predsjedanjem Vinka Topića predsjednika Općinskog vijeća održana je 2. sjednica Općinskog vijeća Širokog Brijega. Nakon usvajanja Zapisnika s konstituirajuće sjednice usvojena su Rješenja o izboru stalnih radnih tijela Općinskog vijeća.

U Odbor za Statut, Poslovnik i propise imenovani su: Ana Zovko predsjednik, Marko Ćavar, Dalibor Markić, Tanja Čolak i Krešimir Šakić članovi. U Odbor za gospodarstvo, financije i proračun imenovani su: Josip Kožul predsjednik, Tihomir Zeljko, Irena Knezović, Toni Crnjac i Ivan Zovko članovi. U Odbor za društvene djelatnosti imenovani su: Marinko Jelić predsjednik, Pero Ćorić, Kristina Pavković, Mario Jurilj i Krešimir Šimić članovi. Većinom glasova usvojena je Odluka o privremenom financiranju općine Široki Brijeg od 1.1. do   31.3.2013. Ukupni planirani prihodi za prva tri mjeseca 2013. godine iznose 1.810.800 KM. Odluku je obrazložio pomoćnik načelnika za financije Mate Zadro. Usvojena je i Odluka o preuzimanju obveze po Ugovoru o kreditu za ranije stvorene obveze prema vjerovniku Miškić bus d.o.o. Ovom Odlukom daje se suglasnost za preuzimanje obveze mjeničnog jamstva kao instrumenta osiguranja UniCredit banci d.d. Mostar u cilju osiguranja naplate dugovanja prema korisniku kredita Miškić bus d.o.o. iz Širokog Brijega na temelju kredita u iznosu 620.000 KM uvećano za kamate, naknade i troškove s rokom dospijeća 60 mjeseci.  ajuće sjednice ika s konstiturtituridnika Općinskog vijeća održana je 2.  Jednoglasno je usvojena Odluka o davanju uredskog prostora u zakup Službi za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke. Odluku je obrazložio Andrija Kraljević šef odsjeka gospodarstva. Uredski prostor daje se u zakup na razdoblje od tri godine. Sredstva uložena u renoviranje uredskog prostora smatrat će se plaćenom zakupninom za navedeno razdoblje.

Usvojeno je Rješenje o razrješenju Sanijele Matković člana Upravnog vijeća JU Centar za socijalni rad iz razloga nespojivosti funkcija vijećnice Općinskog vijeća i člana Upravnog vijeća i Rješenje o razrješenju Tihomira Zeljke člana Nadzornog odbora JKP Čistoća d.o.o. iz razloga nespojivosti funkcija vijećnika Općinskog vijeća i člana Nadzornog odbora.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • ČLANAK 48. ZAKONA O PRORAČUNIMA ŽZH koji se primjenjuje i na proračune općina glasi ” Općina može izdati jamstvo za financiranje kapitalne investicije SAMO pod uvjetom da je pravna osoba koja je zajmoprimac sredstava pravna osoba čiji je VEĆINSKI VLASNIK OPĆINA ” Toliko o zakonitost odluke pametnom dosta.

  • Da se itko od vijećnika javio i postavio jedno pitanje, bar da je upitao Matu Zadru za objašnjenje ovog nemogućeg kredita koji će nas odvest u totalnu propast, ali ko da ovi imaju pojma sve napola pismeni što šminkeri što sponzoruše za vlastitu korist..jad i bijeda…nek im brate Bog prosvjetli pamet i okreni ih na pravi put da rade za dobro društva…ali takvih među ovima nema…..nek i nas sve Bog sačuva od ovog zla. Tak one raščupane posvuduše…

  • I tajnici irenki Zovko fali onaj prijašnji predsjednik ov bokšić,na jučerašnjoj sjednici se drži kao pokisla kokoš odkada je došao novi predsjednik ov.Odmakla se od Vinka kao da će je izisti,,a kad je bio bokšić onda se prešetavala u izazovnim i tri broja manjim majicama da bi ga zavodila sa sisama svojim i samo što mu nije sjedila u krilu,uvijek mu se ulizvala i skroz blizu njega je sjedila,a jučer se ponašala tako suzdržano,izgubljeno,udaljeno, i bezobrazno prema gospodinu predsjedniku općinskog vijeća Vinku Topiću.Kurvetina jedna stara ocvala, pokvarena i bezobrazna.Ma dao bi ti ja nogu u dupe da bi odletila kod tog svog ljubavnika bivšeg predsjednika ov u ljuti doc tamo i pripadaš smeće i ide na smeće.Puj gaduro..zar te nije stid same sebe a tek obitelji,dice,vijećnika,kolegica,jado jedna iskompleksirana i isfrustrirana.

  • Upravo tako, ta tajnica Irinka u općinskom vijeću je strašno iritantna sa svojim ponašanjem,ružna,glupa,retardirana i bolje bi joj bilo da nikad ne otvara usta a još najbolje bi bilo da se nikad više ni ne pojavi na sjednicama,ma najbolje je razriješiti je dužnosti tajnice i nek ide u … ….. ……..Ne,ne ne može je se više gledati ni podnašati,hoćemo novu tajnicu,irinka je dotrajala i ofucana.

  • ja mislim da vi sto komentirate i osobno vrijeđate ljude koje vjerojtno i nepoznajete, ste iskomplekisrani idioti ili jednostavno glupi… mislim ak imas obraza potpisi se i obrazlozi svoje riječi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.