Održana biciklijada “Dolinom rijeke Matice” – Jabuka.tv

Održana biciklijada “Dolinom rijeke Matice”

U nedelju 14. ožujka je u okviru projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – #CyclingRural“, financiranog od strane EU, održana biciklijada kroz ruralne dijelove zapadne Hercegovine pod nazivom “Dolinom rijeke Matice”.

Avanturistički park Peć Mlini bio je polazna točka, a ruta je vodila kroz okolna mjesta uz rijeku Tihaljinu i Mlade sve do vodopada Koćuša i natrag. Na ovoj 38 km dugoj ruti, biciklisti su tijekom vožnje imali prigodu uživati u savršenim uvjetima za cestovni i brdski biciklizam, otkrivati skrivene prirodne kutke zapadne Hercegovine, posjetiti udaljena sela, voziti ruralnim cestama i upoznati se sa načinom života lokalnog stanovništva.

Po završetku vožnje, za sudionike je organiziran ručak, a podijeljeni su i promotivni materijali “CyclingRural” projekta.

Projekt “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – #CyclingRural” provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje BiH – CG 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je oko 500.000 eura, od čega je Europska unija osigurala 400.000 eura bespovratnih sredstava. Partneri projekta su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG), priopćeno je.

EU financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom “CyclingRural”, koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.