Održana akcija darivanja krvi u Studentskom centru Mostar

U  prostorijama novog Doma Studentskog centra Mostar održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju je u suradnji sa Zavodom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizirao SCM.

„18 studenata odazvalo se današnjoj akciji darivanja krvi. Na dosadašnjim akcijama odaziv je bio znatno veći, bilo je najmanje oko 30-ak studenata. Ne znamo što je razlog nešto slabijeg odaziva, jesu li to obveze na fakultetima ili neki drugi razlozi. Sama akcija je protekla uredno i studenti su jako dobro podnijeli darivanje“, kazala je dr. med. Zorica Konjevod sa Odjela za transfuziologiju SKB Mostar.

Prema riječima doktorice Konjevod u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar nedostaje krvne grupe A pozitivne.

„Ovim putem pozivam sve dobre ljude da daruju krv koja nam je u ovom trenutku veoma potrebna. Tko god želi darivati krv može to učiniti na Odjelu za transfuziologiju na Bijelom Brijegu svaki dan od 07:30 do 13:30“, istaknula je doktorica Konjevod.

Iz Odjela za transfuziologiju SKB Mostar najavili su kako će u studenom organizirati dobrovoljne akcije darivanja krvi na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru.

(Pogled.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.