Održan sastanak koordinacije ŽZH za poslove europskih integracije i IPA II

Podaci o trenutnom stanju u procesu europskih integracija izneseni su na sastanku koordinacije ŽZH za poslove europskih integracija i IPA II.

Sastanak je održan u ponedjeljak u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a okupili su se koordinatori i zamjenici koordinatora za europske integracije iz županijskih tijela uprave koje je Vlada Županije Zapadnohercegovačke imenovala u srpnju 2018. godine te članove sektorskih radnih grupa za IPA II također sa županijske razine vlasti.

Cilj sastanka je informirati sudionike o trenutnom stanju u procesu europskih integracija s naglaskom na nedavno završen proces pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije, o obvezama i preporukama Europske komisije iz procesa primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te o trenutnom stanju u procesu programiranja IPA II za 2018. godinu i 2019-2020. godinu, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

Vesna Hrsto, pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao EU koordinator u Županiji Zapadnohercegovačkoj je prezentirala osnovne informacije o procesu europskih integracija i svojoj ulozi koordinatora, kao i ulogu Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, dok je ravnatelj, Ivan Jurilj, kao član privremenog IPA II odbora iz Županije Zapadnohercegovačke prezentirao trenutno stanje u procesu programiranja sredstava za godišnji IPA II 2018 paket te IPA II 2019-2020.

Planirano je da se ovakvi sastanci održavaju najmanje dva puta godišnje

Tijekom sastanka sudionici su imali priliku postavljati pitanja vezana za svoju ulogu i obveze u procesu europskih integracija kao i ponuditi prijedloge i sugestije u cilju ostvarenja što funkcionalnije koordinacije u ovim procesima.
Planirano je da se ovakvi sastanci održavaju najmanje dva puta godišnje, a po potrebi i češće, tako da je sljedeći sastanak planiran u drugoj polovici ove godine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Jako je važno sastavljanje ovih pet ljudi po dva puta godišnje iako je i to nepotrebno s obzirom na kratkoću rokova između kojih prođe samo po pola godine, a oni ionako ništa ne rade. Nije toliki problem što ne rade, problem je što ne znaju raditi, što ne znaju što treba raditi, što su uskraćeni u komunikaciji sa svijetom iz razloga svoje podkapacitiranosti i što je dovoljno dva puta godišnje viknuti živila partija JDZ i živio drug Gago.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.