Održan prvi poetski recital ”U meni samo Široki Brijeg”

U četvrtak navečer u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu održan je prvi poetski recital ”U meni samo Široki Brijeg” u kojem su širokobriješki kulturnjaci čitali stihove i prozu posvećenu ovom hercegovačkom gradiću.

Organizatorica ovog kulturnog događaja, koji je svojevrsna zahvala gradu, je književnica i profesorica Blanka Kraljević. ”Htjeli smo se, mi koji pišemo, na prigodan način zahvaliti rodnom gradu i čestitati mu rođendan. Recital je trebao biti za blagdan Velike Gospe, ali tada nismo uspjeli naći odgovarajući termin”, izjavila je profesorica Kraljević.

Ova profesorica hrvatskog jezika i književnosti je dobro poznato i cijenjeno ime u kulturi Širokog Brijega te autorica jedinstvenog biobibliografskog leksikona ”Širokobriješka književna čitanka” u kojem je iznijela pregled stvaranja širokobrijeških autora od davne 1821. godine do današnjih dana.

Svoju ljubav prema poeziji iskazivala je i organizacijom poetskih druženja „Tulum slova“, svjetskog poetskog trenda kojeg je pokušala prilagoditi širokobriješkoj sredini.

Antun Branko Šimić, fra Janko Bubalo, Tomica Penavić, fra Lucijan Kordić, Nikola Kordić, s. Ancila Bubalo, Snježana Jelinić, fra Umberto Lončar, Ružica Soldo, fra Vlado Lončar, Katica Šantić, Sanijela Matković, Zorica Šušak, Blanka Kraljević i Tomislav Kvesić autori su mnogobrojnih stihova i proze u kojima su posjetitelji uživali ove večeri.

Pjesme i prozu o Širokom Brijegu, uz pratnju Kristiana Novaka na gitari, čitali su Andrija Zeljko, Željka Šaravanja, Ivanka Knezović, Miro Naletilić, Marija Lovrić, fra Dane Karačić, Srećko Slišković, Sanijela Matković, s. Zorica Jurilj i Marija Ćeškić. U glazbenom dijelu programa nastupio je Ivan Šušak.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


6 komentara

  • Super je citati ovakve vijesti prvo odasilju kvalitetnu poruku a drugo melem je za oci i dusu…..trece eh trece pronadjite sami mi smo svoje pronasli…..globalno i lokalno

  • Potvrdjujem ima njih ovdje dosta Titinih…..a u meni je Siroki Brijeg jos od rodjenja i nije me trebalo obrazovati ni educirati hr jezik takav sam od rodjenja….ali ipak ova vecer je super vecer…..a Titin ljudi i njegove spodobe i sada se pitaju u nekim bitnim stvarima……znaci hr od rodjenja….

  • Sican se govora celnika postali maticari opstina nivo minuta cutanja
    uopste nitko ko oni strucni osudeni na uspikeh..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.