Održan posljednji sastanak komisije za Međugorje

Međunarodna komisija za Međugorje, kojom predsjeda kardinal Camillo Ruini, u petak je imala posljednji sastanak i svoje će izvješće predati Kongregaciji za nauk vjere – potvrdio je danas šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi.

”Komisija je zaključila svoj rad. Kao što je predviđeno njezino će se izvješće sada proučiti unutar Kongregacije za nauk vjere”, kazao je Lombardi, javlja portal Večernji.hr.

Istražno povjerenstvo je 2010. godine osnovala Kongregacija za nauk vjere , a na preporuku Benedikta XVI., s umirovljenim kardinalom Camillo Ruini, bivšim predsjednikom Talijanske biskupske konferencije, kao predsjednikom, a članovi su, između ostalih, bili kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te kardinal Josip Bοzanić, nadbiskup Zagreba i potpredsjednik vijeća Europske biskupske konferencije.

U radu Komisije sudjelovali su, između ostalih, stručnjaci kao velečasni Franjo Topić, docent temeljne teologije u Sarajevu, otac Mijo Nikić, docent psihologije i psihologije religija pri Filozofskom i teološkom učilištu Jezuita u Zagrebu, te časna sestra Veronica Nela Gašpar, docente teologije u Rijeci.

Rezultat trogodišnjeg rada Komisije nije poznat, a vjerojatno se neće znati ni ono što će Kongregacija za nauk vjere preporučiti papi Franji. Tek će papa Franjo obznaniti odluku o međugorskom fenomenu, ali postoje pretpostavke kako će se, zbog daljnjih navodnih ukazanja, potvrditi dosadašnja važeća odluka, ona koju je donijela Jugoslavenska biskupska konferencija 1991. u Zadru. Tada je zaključeno kako “nije moguće utvrditi jesu li se u Međugorju dogodila ukazanja i natprirodne objave”, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.