Održan drugi studentski simpozij sanitarnog inženjerstva – SanMo

Drugi studentski simpozij sanitarnog inženjerstva – SanMo održan je u organizaciji studenata sanitarnog inženjerstva, Fakulteta zdravstvenih studija, Sveučilišta u Mostaru i studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u petak uz partnerstvo s komorom diplomiranih zdravstvenih inžinjera svih profila Federacije Bosne i Hercegovine.

Simpozij je prvotno trebao biti održan 13. svibnja 2020., ali zbog epidemiološke situacije organizacijski odbor je bio primoran isti otkazati. Međutim, organizacijski odbor je pronašao rješenje kako zaobići pandemiju i napraviti iskorak u organizaciji simpozija, te su tako simpozij organizirali online preko platforme Google Meet.

Simpozij je otvorio predsjednik organizacijskog odbora, Ivan Gadža koji je izrazio zadovoljstvo zbog zanimanja studenata oko ovog događaja i zbog velikog broja prijavljenih sudionika. Sudjelovalo je 14 aktivnih sudionika i 94 pasivna sudionika. Najviše sudionika je bilo iz Mostara njih 53%, sa Univerziteta u Sarajevu bilo je 30% prijavljenih, 13% sa Medicinskog fakulteta u Rijeci, te 4% s Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

Održana su dva pozvana predavanja. Prvo pozvano predavanje održala je predsjednica stručnog odbora Izv. prof. dr. sc. Ivana Gobin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Tema njenog predavanja bila je “Funkcionalna hrana: dobrim bakterijama do zdravlja“.

Profesorica Gobin se također obratila studentima te ih pohvalila na upornom radu i trudu, čestitala organizacijskom odboru na organizaciji ovakvog događaja i dobro odrađenom radu.

Drugo pozvano predavanje na Simpoziju je održala Vesna Pehar, mag.san.ing. s Odjela epidemiologije, higijene i socijalne medicine Doma zdravlja u Mostaru. Tema predavanja bila je “Uloga sanitarnog inženjera u prevenciji širenja koronavirusa”.

Neki od sudionika su prokomentirali ovogodišnji simpozij, tako nam je Silvestar Mežnarić, student medicinskog fakulteta u Rijeci izjavio: Velike pohvale organizacijskom odboru na održanom online simpoziju. Nadam se da se sljedeće godine vidimo u Mostaru!

Njegov kolega s Univerziteta u Sarajevu Emir Šeherćehajić istog je mišljenja: Bila mi je čast biti dio ovogodišnjeg simpozija. Organizacija je bila zaista odlična, a koncept i izlagane teme jako zanimljive i poučne! Nadam se da ćemo se u skorije vrijeme sresti, u bolje vrijeme sa novim znanjima!

Dea Dugandžić studentica 5 godine san. ing. Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru također je zadovoljna sa konačnim rezultatom koje su njene kolege sa Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru postigle: Za mene jedno novo i jako lijepo iskustvo. Drago mi je da su se studenti angažirali na jedan ovakav način. Zadovoljstvo mi je bilo biti dio simpozija. Proširila sam svoje znanje, cula nove informacije te se nadam da ce bit jos ovakvih događaja. Bravo SanMo!

Pri završetku simpozija predsjednik Ivan Gadža se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji simpozija posebno organizacijskom odboru kojeg su činili Ana Beljo, Ana Mišković, Ana Planinić, Azra Deronja, Dominik Marić, Ivana Čović, Kristijan Planinić, Marija Šantić, Nikolina Vučić, Petra Šimunović, Silvestar Mežnarić, Zorica Zeljko.

Predsjednik Ivan Gadža zbog završetka studija oprostio je se od simpozija te proglasio novom predsjednicom – Anu Planinić, koja će nastaviti upravljati ovim projektom koji je svakako vrijedan spomena i za svaku pohvalu, priopćeno je iz SanMo teama.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.