Određene mjere zabrane kretanja uhićenima za ratni zločin u Čapljini

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim Miroslavu Hrstiću, Ivanu Mediću i Miljenku Nogolici, Sud Bosne i Hercegovine je danas donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva, te je osumnjičenima za ratni zločin odredio mjere zabrane.

Mjere zabrane određene Hrstiću i Nogolici podrazumjevaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine).

Za njih dvojicu predviđeni su i zabrana sastajanja s određenim osobama, te obaveza povremenog javljanja nadležnom državnom tijelu dva puta mjesečno.

>> SIPA na području Hercegovine uhitila pet osoba zbog ratnog zločina

Istovremeno, mjerama određenim u odnosu na osumnjičenog Ivana Medića izrečena je zabrana napuštanja boravišta, zabrana sastajanja s određenim osobama.

Istim rješenjem je djelomično prihvaćen prijedlog Tužiteljstva te su prema osumnjičenima Tonći Rajiču i Jadranku Martinoviću određene sljedeće mjere zabrane i to – zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice BiH), te zabrana sastajanja s određenim osobama.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Miroslav Hrstić, Miljenko Nogolica, Ivan Medić, Tonćo Raič i Jadranko Martinović osumnjičeni su za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, priopćeno je iz Suda BiH.

(Fena)

2 komentara

Komentiraj: