SIPA na području Hercegovine uhitila pet osoba zbog ratnog zločina

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano u ponedjeljak su na području Ljubuškog, Širokog Brijega, Čapljine i Mostara uhitili pet osoba zbog ratnog zločina.

Uhićene su osobe inicijala M.H. (1949), I.M. (1952), M.N. (1962), T.R. (1971) i J.M. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 173. stav (1) KZ BiH ”Ratni zločin protiv civilnog stanovništva” na području općine Čapljina tijekom 1992 godine.

Postupajući po naredbi Suda BiH, istražitelji SIPA-e pretresli su objekte koje koriste osumnjičene osobe s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Uhićene osobe bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

 • Svatko se privede zbog sumnje moj prijetelju iznad.Onda tužilaštvo provodi istragu,skuplja dokaze i podiže optužnicu.Na žalost ali je tako i neka im je Bog na pomoći.Naser Orić savjetnik min.branitelja Federacije a tužilaštvo samo po hrvatima.Opasna politika Sarajeva.Molimo tužilaštvo i Sud BiH-ne da konačno pokrene istragu protiv ĐŽevada Mlaće,Selme Cikotića i drugih za zločine nad hrvatima Bugojna. Ni kosti tih žrtava nisu nađene jer su ih zločinci spalili u željezari Zenica,po određenim saznanjima.Slučaj ubijenih pokojnih Joze Leutara ,gen.Šantića čekaju pravdu i procesuiranje odgovorni.Ali dokazi o svim ovim zločinima se godinama uništavaju i prekrivaju.Hrvatski političari u institucijama vlasti BiH-ne i Federacije su zakazali 100 posto ili je ovo njihova prećudna dodvornička politika bošnjacima i Sarajevu. Možda kompezacija za njihov kriminal koji stoji neprocesuiran u laticama Sudova godinama.Jadni moj hrvatsi narode,blago onom ko pobježe 1991 i 1992 sada podoban svima.

 • Kruno šta pišeš.
  Jadan ti i taki što pobjegošte o vama će se pisat knjige a o ovima će bog pomoći i o njima će se pričati s koljena na koljeno kako su branili domovinu i svoje ognjište.

  • Posserrem “domovinu” koja se pravi po turskim zakonima! Poosseremm je milijun puta! Ta džamahirija nikad neće stasati.

 • Za ovog anonimno iznad,ti očito ne razumješ neke stvari pa lupaš takve gluposti.Ili nisi pročitao tekst iznad detaljno ili ne razumješ neke stvari i sljed zbivanja .Ovih ljudi,osoba mi je žao i neka im dragi Bog pomogne i njihovim obiteljima.Ovakva prepucavanja ovim ljudima neće pomoći,nego samo kvalitetna obrana,kvalitetni dokazi obrane i dobar odvjetnik.Nadam se samo da će ovi pripadnici HVO-ne imati isti tretman i povjerenje Suda i tužilaštva kada je u pitanju obrana sa slobode kao i prip.Armije BiH-ne, Naser Orić i Gen.Mahmuljanin.

 • Prodaje nas Čović sve malo po malo….Kad dođu izbori potrčite dat glas HDZ-u…Uskoro će kuharice koje su gulile krumpir 92.ići na ispitivanje,jer su gulile za HVO…
  U to vrijeme jugosloven Dragan Čović i ljudi koji su sad oko njega nisu postojali na političkoj i domoljubnoj mapi…Kad se sve sabere, ovaj prošli rat nam ništa nije donio,izgubili smo živote,teritorij,raselili stanovništvo…a sad smo i obespravlejni.Sloboda o kojoj pričaju demagozi iz svih stranaka a pogotovo ovi iz HDZ-a,ne postoji.
  HDZ je nekad(1989) bio pokret za obnovu Hrvatske države,i to se podržavalo u svakom domaćinstvu, a danas je izdajnička stranka,koja ne štiti svoj narod,već svoje nadzorne odbore…

  ps:Puna podrška uhićenima i svim hrvatskim nacionalistima i ratnicima

 • županija – šutnja
  gradska vlast-šutnja
  milion udruga-šutnja
  stranke-šutnja
  šupci-šutnja
  samo mirkec galami po cesti
  svi junaci nikom ponikoše, samo marko u ledinu gleda

  • svaka čast na komentaru nedavno optuznica miji kakvo god misljenje imali o njemu ipak je general i da se nitko nije javio ni općina ni županija na kraju kao nesto meljave ovi iz hdz-a u mostaru ali to je samo radi reda

 • Neka sipa trazi Dzevada Mlacu i Orlica kao i druge gdje su Ubijeni iz Bugojna i drugdje ,i vrana na grani zna koje su zlo ucinili.

 • Gdje vam je HDZ u kojega se zaklinjete što vam vaši hdz-ci ne pomognu braniti HR branitelje?? Boli ih kurac. Ni prsta nisu maknuli..

 • Da sam znao 1990. kada je HDZ dosao na vlast, da će ovako biti sjebana HR i uništena korupcijom uz blagoslov HDZ lopina ni dana nebi bio u ratu. Nema teorije. Za koga sam ratovo četri godine. Za tajkune koje su stvorili hdz licemjerni, bezobrazni, pokvareni, smrdljivi govnari..

 • Nalogodavce ratni zločina treba hapsiti,političare koji su u to vrijeme širili huškačku nacionalnu retoriku u sva tri naroda,a danas su ponovo u politici glume mirotvorce i kradu ko i u ratu.Vazda bjeda odgovara i oni mali koji su nebitni.Ove lopove što su sve privatizirali i danas upravljaju svim,kradu u društvenim firmama koje su profitabilne,neplaćaju poreze itd.Tko štiti kladioničare koji potrovaše omladinu ko i one velike narko-bosove u BiH-ni.Uzimaju milijune,ubijaju nam djecu i ništa,novac iznose vani i kupuju vile,stanove,hotele,apartmane i slično.Takvih je u BiH-ni najmanje 100,ali očito ih netko veliki štiti iz politike,kad ih nitko ne hapsi i procesuira.

Komentiraj: