Određen pritvor Fahrudinu Radončiću

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prijedlog usvojen te je osumnjičenom Fahrudinu Radončiću određen jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 25. veljače 2016. godine ili do nove odluke Suda, priopćeno je iz Suda BiH.

”Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio kazneno djelo za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke ili sudionike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično kazneno djelo, odnosno nastaviti s vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi”, pojašnjava se u priopćenju.

Fahrudin Radončić osumnjičen je da je počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stav 1. KZ BiH, kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz članka 241. stav 1. i 2. KZ BiH, u vezi s člankom 26. KZ BiH i kazneno djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članla 219a. stav 1. KZ BiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.