Odluka o uspostavljanju Povjerenstva za NATO četiri godine stajala u uredu

Odluka u uspostavljanju Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH četiri godine je stajala u ladicama zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na 17. sjednici održanoj 30. srpnja 2015. godine donijelo Odluku o uspostavljanju Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, a koja je tek sredinom siječnja 2019. godine objavljena u Službenom glasniku BiH.

Tim povodom kontaktirano je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s jasnim pitanjem zbog čega je Odluka o uspostavljanju Povjerenstva za NATO integracije BiH, a koja je donesena 2015. godine, objavljena tek u siječnju 2019. godine u Službenom glasniku BiH i tko je bio dužan uputiti odluku u Službeni glasnik BiH, piše Klix.ba.

Za pripremu i objavu odluka zaduženi su Povjerenstvo za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine i Ured za zakonodavstvo, odgovorili su iz Vijeća ministara BiH.

Na čelu Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine nalazi se zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić koji je u izvršnu vlast izabran na prijedlog HDZ-a BiH.

Što se tiče Ureda za zakonodavstvo, na čelu ovog stručnog tijela Vijeća ministara BiH nalazi se Džemail Ćibo. On je, kako saznajemo, odmah nakon Brkićevog izjašnjavanja uputio odluku u Službeni glasnik BiH.

Podsjećamo, da bi zemlje članice NATO-a pristale na aktivaciju MAP-a potrebno je da Vijeće ministara BiH usvoji “Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018.-2019. godine”. Kao predlagatelj ove točke navodi se Povjerenstvo za NATO integracijski proces BiH.

Državna vlast ni nakon četvrtog pokušaja nije uspjela usvojiti nacionalni program s obzirom na to da su ministri koji dolaze iz Republike Srpske tražili da ova točka bude skinuta s dnevnog reda pod obrazloženjem da nisu ispunjeni formalno-pravni uvjeti da se ova točka uopće nađe na dnevnom redu, budući da Povjerenstvo za NATO integracije BiH nije završilo svoj posao.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • A ja imam invalidninu 108KM i nisam u mogucnosti redovito placati el.energiju (za 11 i 12mj 2018g oko 150KM) i 2.2.2019g i elektro HZHB ce mi iskopcati struju,a ovo ovako vazno moze cekati 4g!?Zasto netko nije i ovo moje sakrio u ladicu ili proknjizio da je placeno!JAVNO-JEBEM TE DRZAVO OVAKVU KAKVA JESI,AKO SE UOPCE MOZES I NAZVATI DRZAVOM!?ZALI BOZE MOJE MLADOSTI I MOGA TUZNOGA ZIVOTA!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.