Odgođeno suđenje: Mamić pitao tužitelje spavaju li sa sucima | Jabuka.tv

Odgođeno suđenje: Mamić pitao tužitelje spavaju li sa sucima

Na prijedlog USKOK-a odgođeno je suđenje bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću na Županijskom sudu u Osijeku.

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar optuženi su da su Dinamo oštetili za malo manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatoga i neplaćenoga poreza te prireza. Nova ročišta dogovorena su za 14., 15. i 16. svibnja.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković zatražio je odgodu kako bi se tužiteljstvo moglo očitovati o dokumentaciji, koju su jučer Zdravko Mamić i njegova obrana priložili sudskom spisu pri iznošenju obrane, i kako bi razmotrili daljnje postupanje te zbog toga što još nisu dobili transkript jučerašnje rasprave, koja je zvučno snimana. Sudsko vijeće dalo je tužiteljstvu rok od 15 dana za dostavu pisanoga očitovanja o dokazima Mamića i njegove obrane i razmatranja eventualnih novih dokaznih prijedloga.

Zdravko Mamić u sudnici je negodovao zbog takve odluke. U izjavi medijima nakon ročišta Mamić je izrazio nezadovljstvo činjenicom da je današnja rasprava trajala samo devet minuta. Ustvrdio je kako će USKOK napraviti izmjenu činjeničnoga opisa optužnice, pa će se onda svi, uključujući i njegova brata Zorana, morati ponovno očitovati o izmijenjenoj optužnici.

Sve to sud zna. Toliko mi je iritantno koliko tužitelji Tonči Petković i Sven Mišković, već dvije godine, ulaze u sobu sa sucima, izlaze iz sobe sa sucima, piju kavu sa sucima, i danas sam ih sve skupa pitao spavaju li zajedno, kazao je Mamić.

Ja to u životu nisam vidio, suci kad valjda vide osobu iz Državnoga odvjetništva, oni klecaju, i moram reći da sam sad malo uznemiren i uplašen. Vidim da to nema nikakve veze s jednakopravnošću, ustvrdio je Zdravko Mamić, javlja HRT.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj: